Kommentarer på Dag 2: Regn, regn och åter regn


Min regnjacka med luva höll mig någorlunda torr och varm. Det var först när jag kom inomhus jag började frysa.

I frukostmatsalen ondgjorde sig en av gästerna över regnet och blåsten utanför fönstret. Hemresan till Stockholm skulle bli besvärlig, menade han.

-Du har ju bil, jag ska springa 6 mil till Åhus i detta väder . . .

Plötsligt var samtalet igång. Bilmannen, en pensionär några år äldre än jag, var mäkta imponerad. Vad var hans strapatsrika fjällvandringar i ungdomen mot detta? menade han. Han överröste mig med frågor och jag fick en känsla av att befinna mig på något motell i Amerika.

Nu blev inte dagen så hemsk som jag befarat. Det regnade visserligen halva dagen. Men jag hade vinden i ryggen och det kändes rätt ombonat därinne i regnjackan. Trafiken var dock tät, vägren saknads och varje gång jag fick möte med en lastbil tvingades jag stanna.

Det var först vid lunchstoppet inne på en pizzeria i Brösarp jag började frysa. Även om jackan höll tätt blev man ju svettig. Då gäller det att snabbt försöka få på sig torra kläder.

Ryktet om galningen som springer Smygehuk-Treriksröset verkar ha spridit sig i Skåne. I mobilen såg jag jag att P4 Kristianstad ville göra en intervju med mig. Den skedde på telefon inne på pizzerian. Det ekade fruktansvärt därinne men på toan var ljudkvaliteten bättre ...

Äntligen upphörde regnet. Skir bokskog mellan Brösarp och Åhus.

Dagens distans: 64 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2022-05-25 07:38:48

Oj, Du vek av mot öster! Vi följer dig i kartboken. Spännande att se hur din faktiska sträcka kommer att bli. Jag förstår att det handlar inte bara om den kortaste vägen, utan den lämpligaste vägen. Det skall stämma med mat och husrum, samtidigt skall ögat och sinnet få en estetisk upplevelse. Bokskogen är nu som vackrast!
Klas-Peter

#2 Bo Andersson - 2022-05-25 08:54:51

Fortsätt skriva så här Björn, det är intressant att följa dig.
Kanske bra med lite ?skit?-väder så här i början, värmen kommer säkert lite senare.
Lycka till, idag slipper du kanske regn.
/Bo

#3 Sten-Åke - 2022-05-25 09:31:34

lycka till med dagen från Åhus, hoppas du slipper regnet i dag

#4 ? - 2022-05-25 10:21:51

Till vilken nytta av galenskap ?

#5 Pontus - 2022-05-25 11:46:48

Ju sämre väder desto större blir din prestation. Min fru kommer bli trött på att höra mina dagliga uppdateringar om hur långt du sprungit varje dag. Du är en hjälte.

#6 Bernt - 2022-05-25 15:13:16

Roligt att du blir uppmärksammad! Keep on!

#7 Ragnar - 2022-05-25 20:13:43

Grattis till att du är "On the Road Again". Men kanske inte bästa tiden. Du får nog vänja dig vid att det blir mycket skurar så som väderrapporterna ser ut. Jobbigt med så snabba skiften. Jag fick göra regnställ på regnställ av tre gånger idag under en kortare segling. Men det är ju självförvållat så vi får väl tåla det.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg