Kommentarer på Dag 36: Chans att förkunna löparevangeliet


Sveriges nordligaste frikyrka ligger i Övre Soppero och här har en Messias tagit in.

Jag bor i en frikyrka där det pågår ett bibelläger. Luffaren hälsades välkommen som om han vore Messias.

Man bar fram gåvor i form av mat och dryck till den uthungrade. Det var ingen golgatavandring han gjort men de 53 km från Vittangi till Övre Soppero var pressande i värmen. Myggen hade varit många och bromsarna på hugget. Utan Bushman hade lidande varit än värre. Så man bad för honom och överräckte en bibel.

Skulle luffaren rent av kunna sprida sitt löparevangelium här? Han var inte helt obekant med detta från sina många resor i det stora landet i väster. Där hade han bland annat i en kyrka i Nebraska talat till barnen. Nu låg han dock lågt och nöjde sig med att bara informera en av sina lärjungar.

Det är kanske inte riktigt sant att Messias bor i en kyrka, det är mera typ ett vandrarhem som ligger i anslutning till kyrkan och som drivs av en församling i Övre Soppero. Församlingen står pingsrörelsen nära. Ett förträffligt härbärge! Gratis var det inte men kostade inte många silverpenningar.

Torneälven vid Vittangi.

Lainioälven vid nedra Soppero.

Messias kan inte gå på vattnet, han är snarare en falsk profet. Dagens två stora älvar kunde han inte ta sig över utan måste gå på broarna. Och han vände inte andra kinden till när bromsarna anföll utan slog resolut ihjäl dem.

Imorgon går färden till Karusuando. Där har Svenska kyrkan sin nordligaste utpost. Och sedan återstår tre löpdagar i Finland innan profeten flyger till himmelriket (Stockholm) om det nu inte vore för den där annalkande pilotstrejken . . .

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2022-06-28 05:10:54

God morgon Björn!
Evangelium, står för ett glatt budskap. Det har Du gett oss i 37 dagar, från Smygehuk till Övre Soppero. Att deltagarna i bibellägret såg dig som den Du är, en hungrig och trött främmande fågel som plötsligt kom in i deras värld. En sann löpare som förmedlade berättelser som sträcker sig långt bortom Nils Holgerssons Sverigeresa. Det ger intryck och inspiration för fler än Du anar. Ditt löparevangelium! Innan Du lämnar Övre Soppero, bör Du titta in till Britta Marakatt-Labba, Övre Soppero 89. Hon kan ge dig samisk inspiration inför de dagar du har kvar till målet, Tre rikens röse. Vi är många som är med dig dit.
Keep on running.

#2 Jan Suneson - 2022-06-28 18:45:22

Roligt, fyndigt och välskrivet
Lycka till de sista dagarna

#3 Lennart - 2022-06-28 18:57:34

Ett glatt budskap står för vad?

#4 Robert - 2022-06-28 21:23:22

Kan du inte springa hem också? Kommer sakna den dagliga läsningen..

#5 Thomas Eriksson - 2022-06-29 19:08:16

Halleluja !

#6 Lars Göran Hannler - 2022-07-05 12:17:34

Väldigt trevlig och intressant att få träffa dig i Den gode Herdens kapell i övre Soppero.
Hoppas polis bibeln och berättelsen från bloggen Hasse Bronten snutsnack nr.43 fick bli till välsignelse för dig.
Läs vidare Joh.3:16 och Rom.10:9
Önskar dig en välsignad sommar.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg