Kommentarer på Sekunderna var inte på min sida


25.06 på 5 km parkrun i Uppsala blev en besvikelse eftersom målet var att gå klart under 25 minuter. Nu blev det en 26:e plats och 7:e åldersomräknat bland 46 löpare. Segrade gjorde Robin Pino, Uppsla LK, på fina  16.38. Den tillfälliga banan (omlagd pga ett brobygge) är visserligen platt, men knixig och går mest på grus.

Vid målgången var jag övertygad om att det gått bra. Klockan sa dock något annat och besviken lämnade jag målområdet för att hasta till Mälartåg och lingonplockning i Skyttorp.

Snart var det dags för nästa motgång. Rulltrappan upp till perrongen var avstängd och jag fick kånka upp joggingvagnen för alla trapporna. Tåget stod inne, jag viftade vilt med armarna men när jag tryckte på dörrknappen började tåget rulla. Sekunderna var inte på min sida idag.

Övetygelsen om sub 25 minuter grundades på att jag veckan innan sprungit på 24.55. Den officiella tiden blev visserligen 25.20 men berodde på en felsprigning. Att ha sprungit fel under ett parkrun är jag nog rätt ensam om.

Forfarande är tiderna rätt viktiga trots att jag är pensionär, tillika motionär. Men snart kommer väl den dagen då jag bara springer lopp för att det är roligt. Med fyra veckor kvar till Göteborgs halvmaraton tvingas jag ge upp målet om 1.45. Orealistiskt att klara det när jag inte ens klarar det tempot på 5 km. Blir det platt fall också i Göteborg, ja då blir det nog inget maratonlopp i Växjö veckan därpå. Men till Uppsala återvänder jag- under 25 minuter måste jag bara.

Lingonsäsongen är igång, 8 kg blev det i Skyttorp.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan-Olof - 2022-09-11 13:51:47

Det tycks ändå som din tempoträning gett gott resultat. Tidigare redovisade du tider en bit över 26 minuter (Hagaparken och Kungsängen). Eventuellt springer jag i Växjö, så jag hoppas att i så fall se dig där. Verkar dock tufft att springa en halvmara veckan innan i Göteborg. Keep on running.

#2 John Jensen - 2022-09-12 08:19:06

Jan-Olof, tycker också att det ser ljust ut för vederbörande. Hade varit kul att springa med Björn i Växjö men det blir en kortare resa till Varbergs Halvmarathon samma helg. Annars har man fått blodad tand för Marathon nu efter Helsingborg.

#3 John Jensen - 2022-09-16 19:55:01

Men om du inte tänkt springa i Växjö så kan du ju också springa halvmaran i Varberg som övning på att inte springa för att slå någon tid. Berget man ska uppför efter 5 km motvind gör att vi gamla gubbar inte presterar vårt bästa men kul att vara med på detta lilla gemytliga lopp med under 100 deltagare. Publiken har gått hem när en annan masar in i mål långt efter ungdomarna så man får lida ifred.

#4 Patrik - 2022-09-19 08:30:43

Jag sprang fel på Skatås parkrun (Göteborg) så helt ensam är du inte. Tack för en fin blogg!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg