Kommentarer på Är whiskey dopning?


Klart för start i Växjö parkrun. Kolla hunden till höger i bildens nederkant! Det är en strävhårig vorsteh, "en typisk jakthund som kräver bådes fysisk och psykisk balans för att må bra". Det krävde vi nog alla men det var jycken som idag spelade huvudrollen.

Sprit och löpning hör inte ihop. Men att ta en whiskey före start och löpa linan ut kan vara ett vinnande koncept. Det fick jag bevisat under dagens parkrunlopp i Växjö.

Lugn, lugn- det starkaste jag drack före start denna soliga morgon var två glas juice. Annars gick det livligt till, det pågick ett bandy VM i stan och det kryllade av tävlingssugna ungdomar i hotellets frukostmatsal.

Den mest rastlöse av alla mötte jag dock på startlinjen. Där var det ett skällande utan like. Det var, som jag senare fick veta, Whiskey, en fyrfota löpare av rasen vorsteh som ville dra iväg med husse på direkten.

Jodå, jycken sprang fort, blev tvåa. Hade inte husse hållit i och bromsat med kopplet skulle tiden blivit ännu bättre.

-Vi skaffade Whiskey för att ha någon att springa med, berättade Andre Olivier som noterade 21.20, bara en noslängd efter segraren.  Det går fortare med Whiskey än utan.

Vacker och platt bana runt Växjösjön där vi sprang bl a på den här träbryggan. Här har jag också sprungit maraton men då fem varv, ingen höjdare.

Själv har jag bara sprungit två parkrun i Växjö och när jag stånkade i mål på 26.19, ca 3 minuter långsammare än för fyra år sedan, önskade också jag att jag haft draghjälp. Fast en hund- det måste väl ändå vara fusk, ja nästan dopning? Nä, i parkrun är det mesta tillåtet. Därför gillar jag så mycket den här "tävlingsformen", ingen stress, det är inga tävlingar även om du får ett resultat och resultatlista. Dessutom är allt gratis.

Även jag noterade årsbästa, skam vore väl annars eftersom 5km-banan runt Växjösjön är snabb, inte en backe till skillnad från de tre senaste jag sprungit i Billdal, Linköping och Göteborg. Åldersrekord blev det också här fast det var ju lätt- ingen 75 åring eller äldre har sprungit här. Åldersomräknat blev jag tvåa bland 20-talet deltagare- där slog jag i alla fall Whiskeys husse!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Maths - 2023-04-01 18:16:32

Grymt bra jobbat med rekord, nu är du värd en whisk(e)y!

#2 Erik H - 2023-04-03 21:24:56

Ett litet steg mot en bättre form:) Hoppas att fortsättningen i formtoppningen går lika bra. 5km snabbdistans ska nog ingå i programmet, sjäjv slarvar jag med det. Det är ju plågsam träning men nödvändig.

#3 Miguel - 2023-04-10 17:53:37

Det har blivit lite fel här, ägaren till Whisky kom på andra plats och det är nog honom du pratat med. Hoppas att du du gillade vår bana!

#4 Björn - 2023-04-10 19:24:14

Ojdå, jag ändrar bums. Tack! Ja banan är toppen.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg