Kommentarer på Dag 33: Dessa fantastiska berg


Inget berg är det andra likt. Den här typen av berg såg jag inte i Utah eller Oregon. De skiftar lite i grönt och man skulle kunna tro att det är kopparmalm men troligen inte. I bild nummer två utläser jag ansikten,typ troll.

Föreståll dig ren ödemark. Inte ett hus, inte ett träd, milslånga raksträckor. Så hade jag det idag under dryga fem mils löpning på motorväg. Trist? Nä!

Det är bergen som faschinerar mig. I fjärran ser jag snöklädda bergsmassiv (som jag dessbättre slipper) och på bägge sidor av vägen dessa märkliga berg, skimrar ungefär som oxiderad koppar. Vad kan det vara, tro?

Känner fortsatt av den höga höjden, minsta fartökning och jag blir jättetrött. Har praktiserat att ta en powernap i det fria de senaste dagarna, fungerar bra och krafterna kommer åter. I sanningens namn har jag nog ändå lite för långa distanser. Fyramilare istället för femmilare skulle varit bättre i bergsstater som Oregon, Idaho och nu Wyoming. Först när jag når Nebraska tror jag det kommer att kännas lättare. Med mitt långsamma tempo blir dagarna också ganska långa- i regel är jag ute minst 8-10 timmar.

Äntligen Little America, ett truckstopp och med lyxiga hotellrum, allt uppbyggt som en liten småstad. Längs motorvägen gjordes ständigt reklam för anläggningens icecream cone för 70 cent. Att se dessa skyltar för en trött och svulten löpare blev en plåga. Väl framme slök jag två glassar direkt.

En del oklarheter med kommande Stevar verkar lösa sig. Hoppas att jag kan fixa telefonen imorgon.

Dagens distans till Little America: 57 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Anna Hedvig Suneson! - 2023-06-07 07:55:10

Först!

#2 Björn - 2023-06-07 08:02:51

Roligt att du följer bloggen, Anna.

#3 Erik H - 2023-06-07 08:03:35

Kämpa på! Du får se fantastiska berglandskap. Njut o vila emellanåt.

#4 Thomas eriksson - 2023-06-07 08:10:25

Det här kallar jag upplevelselöpning. Att leva i nuet. Livet är kort

#5 Klas-Peter Suneson - 2023-06-07 08:47:30

Härligt Björn!
Att Du visar dig mänsklig! Att springa 5,7 svenska mil uppe bland molnen, vore konstigt om det inte skulle kännas i kroppen. En middags
slummer gör alltid gott. Vi har det väldigt torrt i Småland. Inte en gnutta regn på flera veckor. Skogs brand risk är hög, när varje dag har högsommar temperatur.
I morgon åker vi till Borensberg för att närvara vid årets skolavslutning.
Vi tänker på DIG!
Keep on running!

#6 Lennart - 2023-06-07 09:14:28

Kollade på youtube. Stcker man in en tunn plastbit, typ från en plastflaska så kan man lätt trycka sim kortet på plats så hållaren kommer ut igen. Kan nån säkert i en kunnig butik. Andas ut..=).

#7 Maths - 2023-06-07 09:28:25

Fantastiskt att läsa hur du blir "bergtagen". Löpning gör att man upplever naturens under överlägset starkare än både gång och cykling har jag märkt. Ät många glassar!

#8 Jonas - 2023-06-07 14:27:42

Fantastiska berg-håller med. Man kan i fantasin se et forntida gäng ursprungsinvånare på sina hästar passera i detta landskap-och de vandrade innan hästen kom till detta kontinent.

#9 Klas-Henrik Adergaard - 2023-06-07 14:59:10

Björn! Fantastiskt roligt att se och läsa om din framfart där borta i staterna.

Vänligen lägg inte bilderna "sida-vid-sida". Det är så mycket trevligare när man kan klicka på en bild och få den i större format vilket inte verkar vara möjligt när du lägger dem i "sida-vid-sida"-läge likt de fyra första bilderna i denna artikel. Man får nu istället upp båda bilderna och fortfarande långt mindre och därmed även förlorad detaljrikedom.

Jag förstår om det förefaller lite mycket att ha 4 stora bilder staplade efter varandra, men tro mig, det är mycket trevligare för oss som läser att se dem i fullformat.

Tack.

#10 Björn - 2023-06-07 15:42:01

#Klas-Peter: Detta år är det ovanligt blött i markerna, Har sällan sett så strida strömmar i bäckar och floder och allt är väldigigt grönt i de delstater jag hittills varit i.
#Klas-Henrik: Tack, ska tänka på det där med bilderna.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg