Kommentarer på Dag 52: Gothenburg för åttonde gången!


Ett glädjehopp när jag springer in i Gothenburg. HÄR kan du se en film som min bror Jan gjort om Gothenburg.

Äntligen Gothenburg! Detta var mitt åttonde besök i denna lilla stad mitt i Nebraska med cirka 3 500 invånare. Nu också halvvägs till målet i New York City.

Fast det där med åttonde stämmer inte riktigt. En gång var jag i Nebraska bara för att springa en halvmara tillsammans med två av mina döttrar och för att köpa en ny Babyjogger för kommande äventyr. Kunde inte låta bli att även den gången besöka Gothenburg.

Vad roligt att träffas igen. Tillsammans med Diana och Terry på deras restaurang i Gothenburg.

Alla som läst bloggen vet säkert att jag är född i det ”riktiga” Gothenburg i Sverige, det vill säga Göteborg. Första gången, 2007, var det en ren tillfällighet att jag stannade till i Gothenburg, en stad  som grundats av en svensk. Men att jag återkommit gång på gång hänger samman med att jag träffade paret Diana Rah Unterseher och Terry Jessen. De tog mig under sitt beskydd, hjälpte mig med en mängd saker, inte minst med att ordna diverse motellrabatter (Terry äger ett antal motell i Wyoming och Nebraska).

-Tänk om ni inte stannat mig den där gången 2007 utanför Lewellen och frågat vad jag höll på med. Då hade vi inte suttit här och ätit tillsammans, sa jag vid dagens träff med paret.

Det som Terry noterade redan första gången var att jag drack så mycket Coca Cola och åt som en häst. Dom takterna kunde jag visa upp även idag. . .

Petersons gamla . . .

och nya butik.

Den stora händelsen i Gothenburg under mina fyra års bortavaro är att livsmedelsbutiken Petersons Supermarket, The friendly store, flyttat till andra sidan järnvägen men nu dessvärre inte längre har något svenskklingande namn. Sedan noterade jag att koltågen blivit något färre och att containertågen verkar ha ökat. Glädjande! Och så fick jag höra att ett stort företag inom jordbrukssektorn är på väg att etablera sig i Gothenburg. Så lever lever vidare. Kanske dags att göra ett återbesök om några år och kolla läget?

-Ja, men du har ju alltid sagt att detta är sista gången, skrattade Diana.

Dagens disstans: 45 km

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2023-06-25 08:16:13

Ja, att Gothenburg är av stor betydelse för dina USA ? löp har jag förstått.
Vänskapen och hjälpsamheten där visar sig! Det ger kraft och tillit. BRA!

Här hemma tar vi del av det stora landet Ryssland som har problem. Putins kock, har blivit så stor och stark att han tror sig kunna styra den ryska arméstaben på ett sätt som rubbar presidentens säkerhet. Det enda positiva med denna turbulens är att det gynnar Ukraina.
I Sveriges Radio har programinslaget Sommar i P1 startat. Annie Löf var först ut. Hon gjorde det väldigt bra. Jag vill hävda att jag inte hört något bättre sedan Sara Danius 2013 berättade om sin far. Både då och nu blev jag berörd. Värt att lyssna till!
Keep on running.

#2 Björn - 2023-06-25 08:25:07

Ja, hon var bra. Ska lyssna på alla Sommar.

#3 Maths - 2023-06-25 11:50:03

Grattis till fantastisk milstolpe! Både imponerande och inspirerande att följa.

#4 Mats - 2023-06-25 12:47:12

Grattis till Gothenburg- ankomst. Gothenburg grundades av en Bergström från Bjuråker i Hälsingland. Jag heter Bergström och släkten på farsgubbens sida kom till Bjuråker 1827, fick namnet Bergström som soldatnamn i Helsinge regemente. Många Bergström i Bjuråket. Farfar var född i Bjuråker och far i Delsbo. Om du behöver en ny väska till vagnen efter ditt senaste C2C så är det bara att kuta ut till mej i Hässelby. Nu har du snart målkänning!!
Keep on running!

#5 Jan-Olof - 2023-06-25 13:37:58

Roligt att du nått halvvägs och till Gothenburg. Ser att innevånarantalet står på skylten. Vet du om detta uppdateras när det ändras?
Keep on running!

#6 Tomas - 2023-06-25 16:57:24

Rejält tilltagen vägbredd som kantas av hur fula hus som helst .
Där behövdes tydligen ingen stadsarkitekt med estetisk skolning men å andra sidan det handlar bara om att kränga varor och för hur lång tid ?ett tu tre står det i sämsta fall öde som kulisser i en sämre Hollywood rulle.
Den s.k. marknaden är nyckfull och opålitlig .

#7 Rene Skree Jensen - 2023-06-25 20:14:34

Nu er du halvvejs - dybt imponerende!

#8 Björn - 2023-06-28 15:36:45

# Mats: Intressant med släkten Bergström. Var det av dig jag fick en väska tidigare?

#9 Mats - 2023-06-29 14:33:11

Ja, du hälsade på augusti 2021. Har som sagt flera nya förvaringsboxar (underst på vagnen), så du kan få en till ifall du behöver. Hur som helst är du alltid välkommen, är ju intressant att höra om dina äventyr.

#10 Terry Jessen - 2023-07-01 13:56:27

Bjorn - It was great to see you again in 2023, running. The highlight of this years visit for me was to see you being able to meet with the running club ! To see all of those young runners, up early in the morning, and to see the energy that they have for their running venture !


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg