Kommentarer på Dag 59: Alexander Lukas för en dag


Noah Rasmussen i Lincoln Running Company kände igen mig från mitt senaste besök 2019. Butiken skänkte mig löparskorna till vänster (Brooks Adrenaline) och övrig utrustning fick jag rabatt på.

Idag stämde precis allt- lyckades undvika värsta ösregnet och kunde också byta ut sliten och borttappad utrustning när jag nådde Nebraskas huvudstad, Lincoln.

Kände mig lite som Alexander Lukas, turgubben i Kalle Anka. Insåg allvaret från gårdagens missar med bortappad löparjacka, löparkeps och löpning till fel motell. Nu gällde det att skärpa sig. Det blev därför tidigt sänggående, tidig uppstigning och noga planering.

Starten blev perfekt, kände mig ovanligt stark och de första tre milen till matstoppet på Diary Queen gick hur enkelt som helst trots en luftfuktighet på 85 %. Jag vet inte vad som flög i mig men sa omedelbart till personalen:

-Kan ni sänka volymen på musiken? Det är väldigt störande!

Och dom sänkte direkt. Fick många gillande blickar från övriga matgäster. Senormakt?

Då satte det plötsligt igång att ösregna. Allt i Amerika är stort, våra skyfall är oftast mindre. Men turen höll i sig, avnjöt en vanilla iceream cone och hoppades på att regnet skulle upphöra. Det gjorde det. 2,5 dollar, skulle glassen kosta, alltså över 25 kronor.

-För dyrt, tyckte snål pensionär och avbeställde. Då ryckte en av matgästerna in och betalade min glass . . .

Andra paret skor som nu byts ut.

Löparbutiken Running Company i Lincoln har jag besökt under alla mina coast to coast. Även denna gång bjöd dom mig på ett par löparskor, Brooks Adrenaline, min favoritmodell. Dessutom fick jag rabatt på annan utrustning- ny löparjacka, löparkeps och ytterligare ett par skor. Nu klarar jag mig fram till New York.

Turen höll i sig. I cykelbutiken köpte jag några reservslangar till kärran. Att få tag i dessa slangar är annars mycket svårt.

Väl framme vid hotellet verkade turen fortsätta; där låg en KFC, min favoritrestaurang efter McDonalds. Men lyckan stod mig inte längre bi, restaurangen var stängd för renovering och bara drive in gällde. Att ställa sig i bilkön med kärra kändes fånigt så det blev Runza istället, en lokal hamburgerkedja i Nebraska. Runza för runners?

Dagens distans: 50 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lasse - 2023-07-02 07:03:35

Tycker du "grundar" bra och har en väldigt possitiv inställning!
När du lade upp riktlinjer för denna löpning här hemma i Sverige, är du idag ungefär på den plats som du planerade?

#2 Björn - 2023-07-02 07:09:28

Ja, jag följer schemat exakt.

#3 Klas-Peter Suneson - 2023-07-02 07:56:16

Nej Björn någon Alexander Lukas ser jag inte i dig!
Se här hur Don Rosa kommenterar Alexanders personlighet med orden "Alexander är ovillig att göra den minsta ansträngning för att få nånting som hans tur inte kan ge honom och när saker och ting går fel så ger han omedelbart upp.". Med anledning av all sin tur har Alexander ingenting att vara stolt över och inga ambitioner, han är dessutom helt oförmögen till långsiktig planering. Allt detta står i stark kontrast till hans släkting Joakim von Anka som precis som Alexander också är kapabel att dra nytta av möjligheter, men till skillnad från Alexander jobbar han hårt för att de ska falla ut i hans favör och är stolt över att forma sin egen framgång genom ansträngning.
Bortsett från badandet i dollar , så stämmer Du bättre med von Anka!
Keep on running.

#4 Erik H - 2023-07-02 08:11:23

Obalans i slitaget mellan vänster och höger sko. Det ser ut som du landar hårdare på vänster häl och tar i hårdare med höger framfot. Obalans i höften, stelare senspännare på ena sidan? Du borde stretcha senstråket och utsida framlår. Bara en lekmanna kommentar, du verkar ju aldrig bli skadad. Har kanske fel. Jag är imponerad av att din kropp håller, du gör det otroligt bra!
Vilken modell av Saucony köpte du.

#5 Erik H - 2023-07-02 08:13:29

Blandade ihop vänster och höger sko, ska vara tvärtom vad jag skrev.
Sliter mera på höger häl och tar i mera med vänster framfot.

#6 Lennart - 2023-07-02 08:51:19

Påverkar skjutande av vagnen löpstegen?

#7 Tomas - 2023-07-02 10:14:32

Lennart har en fundering som jag tror kan ha en påverkan.
Vid gång och löpning har vi alla ett ?uttryck ? som är individuellt precis som våra fingertryck.
Vid alla tillfällen då vi bryter detta mönster ,som vid stavgång och i ditt fall användande vagn bryter vi en balans.

Nu är ju du ingen ordinär vardagslöpare, utan ett unikum i sig med rejäla doser löpning som streakrunner .
Din kropp är nog ?insliten ? efter det mönstret och du parerar skador bra med dina regelbundna skobyten och övrigt förstånd .
Mycket återstår dock av skorna ,så skulle vara idé att uppfinna enkelt eget reservdelsbyte av sula ,men å andra sidan skon mister också med slitaget sin styvhet i övrigt och intresset ligger i att tjäna pengar.

#8 Maths - 2023-07-02 11:23:22

Välförtjänt! Lyckan står den djärve bi.

#9 John Jensen - 2023-07-02 14:02:45

Du glömmer väll inte av Spring tills du stupar som är nu i juli? https://docs.google.com/spreadsheets/d/1L_1PXhl4n7y41NQkCCqbk3kKU1JuT-3Ay2vG7I58IlA/edit?fbclid=IwAR0vr3BGim7550TzEV5J1A562nhfmH68aFAsNSJ9R0lOcN0Hisk8TOBSClc#gid=1548585004 är länken till arket och om du inte hinner kan vi som följer din blogg fylla i åt dig.

#10 Björn - 2023-07-02 15:04:55

#Erik H: Jo, jag springer ojämnt. Men det verkar inte spela någon större roll. Skon heter Kinvara 13, in Night Life
#Lennart: Ja, troligen. Belastningen bör i alla fall bli mindre eftersom jag alltid, ja oftast, håller bägge händerna på kärran.
#John: Jag är med.

#11 N-O - 2023-07-03 06:31:35

Alltid roligt att få "följa med" på dina underbara löpningar. Du har förgyllt flera sommrar med prestationer och spännande iakttagelser.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg