Kommentarer på Dag 60: Imorgon Iowa!


När jag nu är nära gränsen till Iowa har landskapet ändrat karaktär; det är backigare, fler träd och inte så mycket majs- och sojabönsfält. I bakgrunden syns vattentornet i staden Gretna med 5 000 invånare, en förstad till Omahah.

Oregon, Idaho, Utah, Wyoming, Nebraska och imorgon Iowa. Nu känns det som om jag kommit en bra bit på vägen.

När folk frågar vart jag är på väg och får höra New York City, tycker alla att det är väldigt långt bort. Själv har jag inte riktigt den känslan. För mig är det nog svårare att bedömma avståndet, jag blickar inte längre fram än någon dag. Varje gränspassage är dock alltid en stor händelse och imorgon korsar jag Missouri River vid staden La Platte.

Under det här löpet har jag legat lågt med all publicitet. Men när jag sprang på dessa vägar för fyra år sedan kontaktade jag tv-kanalen ABC8 som gjorde det HÄR reportaget om mig. Tycker den unga reportern, som var alldeles ny i yrket gjorde ett strålande jobb. Vore kul om dom gjorde en uppföljning . . .     Tyvärr tipsade jag dom nog försent.

Glass och Cooke är bra när det är varmt. Bilden från DQ i Ashland, NE.

Det är fortsatt varmt och hög luftfuktighet. Tekniska problemen fortsätter också. Idag slutade min bärbara gps att fungera (se bilden). Samma med min hörapparat som jag använder för att lyssna på radio och musik. Dessbättre visade det sig att jag som vanligt "råkat komma vid en knapp" men nu fungerar grejerna igen. Puh!

Dagens distans till Gretna, NE: 52 km

Veckans distans: 404 (rekord)

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Erik H - 2023-07-03 08:00:04

Dina mitokondrier fortsätter att fungera bra. Extra bra vissa dagar när det känns lättare då producerar mitokondrierna mera energi per syreupptaget. Känner du någon höghöjdseffekt? Hoppas attt du håller dina mitokondriera i bra skick så du inte blir övertränad. Sov bra och ät bra för att undvika överträning och må bra.

#2 Björn - 2023-07-03 08:16:59

Ja, när jag nu kommit mer på lägre höjd (400 möh mot som mest 2 000) känner jag mig starkare.

#3 Klas-Peter Suneson - 2023-07-03 08:58:04

Gott att Du känner dig stark! Dina berättelser blir givande och intressanta med alla dessa små samhällen som jag aldrig tidigare har hört talas om. Gretna, Nebraska grundades där järnvägen drogs fram 1886. Namnet antyder att några nybyggarna hade sitt ursprung i Skottland. Enligt tillgänglig statistik växer samhället.
I går gick jag upp till Högalund, där Birgittas barn med Mona, tömde stugan. Fick med mig en stor mängd brev som din far Svante skrivit till sin bror Sune. De skall jag se till så att Du får när Du kommer hem. Segeltävlingen Gotland runt har startat. Seglarna fick en tuff natt med mycket vind och regn. Just nu närmar sig den stora klungan Hoburgen. Men det påverkar inte dig!
Keep on running!

#4 Lennart - 2023-07-03 09:15:56

Har funderat på hur du pallar att va konstant svettig, utan dusch före hotellet, eller?

#5 Lunkan - 2023-07-03 10:35:39

Fint reportage Björn. Och bra kommentarer av dig

#6 Pontus - 2023-07-03 11:10:55

Jätteintressant läsning. Jag undrar också hur du undviker skavsår, fot-och nagelsvamp, ljumsksvamp, solskador etc när du svettas kopiöst 6-8 timmar om dagen hundra dagar i sträck.

#7 Björn - 2023-07-03 15:46:59

#Lennart: Ja, den senaste veckan har jag varit dyblöt. Vid restaurangbesök byter jag alltid till torr tröja, annars skulle jag frysa ihjäl i luftkonditioneringen. Hänger blöta tröjan på tork ute på vagnen, ett ständigt växelspel.
#Pontus: Har inte fått några skavsår. Smörjer dagligen fötter och underliv, solkräm på två gånger om dagen, kräm mot fotsvamp. Det räcker inte med 6-8 timmar, plussa på med ytterligare några.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg