Kommentarer på Smitare förstörde min babyjogger


Här på en lokalgata utanför Friskis&Svettis på Norra Stationsgatan blev kärran påkörd när den stod fastlåst i en stolpe. Bägge bakhjulen förstörda och vagnen obrukbar.

Det första jag såg var att en eker hängde löst. Men det visade sig snart vara värre än jag trodde.

Var och varannan dag tränar jag på F&S och i regel blir det på den närmaste anläggningen, den i Hagastan. Jag springer alltid till gymmet, har väskan med ombyte i vagnen och brukar också låsa fast kärran. Det gjorde jag däremot inte för några år sedan då vagnen blev stulen utanför gymmet. Försäkringsbolaget ersatte den gången.

Nu hände nästa samma sak igen- ingen stöld men vagnen blev påkörd och tryckt upp mot en vägg så att bägge bakhjulen blev skeva. Troligen var det en lastbil eller varutransportbil men föraren avvek utan att ge sig till känna. Trots att det skedde precis utanför entrén såg ingen vad som hände och tyvärr fanns det inga övervakningskameror.

Bedrövad och väl hemma fyllde jag i en skadeanmälan till försäkringsbolaget. Och redan dagen därpå ringde bolaget; jodå, min hemförsäkring skulle gälla och IF ersätter mig nu med 2 000 kronor, ungefär vad en begagnad vagn kan kosta. Nu gäller det bara att hitta någon till salu, vagnen är ovanlig. Dessbättre har jag två vagnar av samma modell i reserv så jag kan fortsätta att springa till gymmet men nu komer jag att parkera kärran så att jag ser den från löpbandet.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 John Jensen - 2024-03-15 07:44:38

Stölder är ett otyg, fordon också. Råkar ofta ut för tillbud på vägarna. Blir mycket landsväg hemma tyvärr. När vissa sitter i en bil bakom en ratt så tycker de att det är deras rätt att det ska ta den tid de planerat, lite ironiskt sett, även om dikena ska kantas av lik. Apropå min ide om södra Europa så får man nog följa de pilgrimsleder som finns så det blir rätt långt men sovställen och mat finns ju längst lederna. Vanliga vägar i södra Europa är rent av livsfarliga och inget för fotfolk. Camino de Santiago 80 mil (Jakobsleden) har min bror vandrat och är mellan Saint-Jean-Pied-de-Port (Frankrike) till Santiago de Compostella (Spanien ovanför Portugals gräns). Funderar själv att springa den i etapper men enligt min bror är det rätt dyrt så länge kronkursen är som gamla Pesetas.

#2 Erik H - 2024-03-17 15:54:21

10km: 1:00:13 20km: 2:00:24 halvvägs: 2:04:37 bra jämt tempo fortsätt så.
28 km: 3:03:18 hmm Vad händer?
speaker?: 4:44:53 farten sjunker!
Full Course: 4:45:26 Nöjd? Det är alltid bra att gå i mål. Grattis.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg