Kommentarer på Snart tre varv runt jorden


Milslukande i gråväder. Bilden från söndagens löpning på Järvafältet med Bögs gård i bakgrunden. Diagrammet ovan visar att det är först under senare år jag kommit upp i årsdoser på 500-600 mil. Rekordåret 2007 med totalt 948 mil beror på mitt löp tvärsöver USA.

Snart har jag sprungit tre varv runt jorden. Trevarvspasseringen kommer att inträffa runt nästa årsskifte.

Lever jag på gamla meriter? Ja, det känns nästan så när jag för närvarande ligger på en elfteplats i sammandraget i  Bore Cup. Jag är lusig på tävling och nu även på träningsrundorna. Trösten är att jag fortfarande är uthållig på de långa distanserna. Och ibland kan jag explodera så hoppet är inte ute.

Nog är det fantastiskt att kroppen har pallat för alla mienl. Jag känner egentligen inga skavanker och är fortfarande lika löpsugen. Under alla dessa år har det blivit sammanlagt 11 441 mil räknat till dags dato. Till skillnad från många andra har jag på ålderns höst ökat årsdoserna ganska rejält (se diagrammet).

Jag har knappt reflekterat över det men sträckan motsvarar nära tre varv runt jorden mätt vid ekvatorn där klotet är som bredast. Det återstår 580 mil innan nästa passering och troligast är att den sker någon gång i början av 2010 men kanske, kanske redan i år. Märkesdagen får på något sätt firas.

Denna vecka blev lite av revansch för mig. Efter att ha legat sjuk i influensa var det som jag ville visa för mig själv att liket fortfarande  lever. Jag klämde till med 15,6 mil.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Oliver Sture - 2009-01-21 21:43:07

Jag är väldigt imponerad av träningsmängden. Själv började jag träna samma vår jag fyllde 60 (sex år sedan) och har sedan dess hunnit göra sex marathonlopp. Bästa tid 3:43:56. Förra våren försökte jag öka träningsdosen från 5-7 mil i veckan till 9-11 med påföljd att jag fick problem med en hälsena och fick avstå från träning en månad. Då sprang jag ibland två gånger per dag, vilket tydligen var för mycket för mig. Hur tränar du för att undvika skador?

#2 Björn - 2009-01-22 21:24:46

Hej Oliver!
Väldigt bra tid du gjort. Din fråga om hur man kan undvika skador tar jag upp i min nästa helgbetraktelse här på bloggen.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg