Kommentarer på Definitivt kört i Bore


Loppet är över och mackorna, kaffet och varmkorven väntar för de tävlande. Det är det här som är det bästa med Bore Cup, gemenskapen och enkelheten.

Det rådde vinterväglag idag i Bore Cup. Löparna  föll som käglor men jag stod pall med dubbat under. Fast det hjälpte inte, gubbarna var mig övermäktiga.

Idag lördag sprangs tredje deltävlingen i Bore Cup, 10 km i Bälinge utanför Uppsala. Det var nu jag hade chansen, det är på de lite längre distanserna jag har en viss fördel även om en mil är aningen kort. Vi i 60-årsklassen springer inte längre än milen. Sista och fjärde tävlingen i cupen går om en månad i Östhammar och är ett "sprintlopp" på 7,5 km.

Oddsen var emot mig. Idag var det vinna eller försvinna. Jag hade rätt bra koll på formen efter ett teslopp på en mil dagarna innan. Då gjorrgde jag 2 minuter sämre än normalt. Men skulle det ändå räcka?

Nej, det höll inte. Kjell Björk från Hemlingby LK blir bara bättre och bättre och med dagens seger kan ingen hota honom i M60. Han var nära 3 minuter före mig idag. Ändå  var min tredjeplats och  44.02 ingen katastrof med tanke på underlaget. Två löpare såg jag falla men själv hade jag järngrepp med mina Spiky.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Hasse - 2009-02-08 14:04:01

Du kommer fixa några poäng i vandringspriset så helt kört är det inte. Har du tur blir det en tredjeplats när sista tävlingen är klar. Kom igen nästa år.

#2 Oliver Sture - 2009-02-08 17:19:43

Grattis till en fin tid! Verkligen ingen katastrof. Själv skulle jag jubla över 44.02.

#3 john - 2009-02-10 12:56:59

hej Suneson,

har en fråga, har börjat träna för maran som jag sprungit förut men nu fått en sån förbannad benhinneinflamation...har nu gått 3 veckor men det blir inte bättre...vet inte vad jag ska ta mig tilll....har aldrig haft skador förut och börjar bli riktigt irriterad... please help!!

#4 Björn - 2009-02-10 21:32:28

Aj då!
Hade själv detta 2002 efter att jag var i mitt livs form och laddade inför en tävling. Problemen orsakaades av för mycket träning och att jag snabbt stegrade med intervallöpning som jag inte var så van vid, tror jag.

För mig blev det drygt 2 veckors totalt löpstopp- hade så ont att jag i början knappt kunde gå och springa var inte att tänka på. Men efter de två veckorna började jag försiktigt lunka men det tog ytterligare några veckor innan jag var helt ok.

Tyvärr, det är nog bara att se tiden an. Normalt brukar jag inte ha löpstopp men just typ benhinneinflamation gör så ont att det inte finns något alternativ. Men visst kan du göra små korta löp och testa benet.

Enligt löpardoktorn Carter Farell är en av orsakerna till benhinneproblem att man överpronerar. Så när du väl är frisk kan det vara idé att gå till någon butik och kolla skorna, t ex hos Löplabbet.

Hav tröst, allt går över och snart har du glömt att du varit skadad.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg