Kommentarer på Stockholms vackraste löpväg?


Gångbron över Karlberg och i bakgrunden Karlbergs slott. Min dagliga löptur på sex kilometer  till jobbet har precis startat. Här på gångbron kan det vara fruktansvärt halt när det är underkylt.

Varenda dag, år ut och år in, har jag sprungit till mitt arbete. Bättre löpsträcka kan jag knappt ha; vackra omgivningar, bilfritt och bitvis grusunderlag.

Jag har sagt det förr; har du möjlighet ska du springa till jobbet. Det är egentligen enda sättet att att få ihop många mil utan att inkräkta på fritiden. Dessutom är du pigg när du kommer fram och själv är jag garanterat den mest nyduschade på jobbet. Men att vara så extrem som jag att varje dag springa till och från arbetet och dessutom ofta hem för att äta lunch behöver du ju inte vara. Det ger tre duchningar om dan och många, många mil (jag tar i regel omvägar).

Vid Karlbergskanalen springer jag förbi ett koloniområde. Här är underbart sommartid- båtar som puttrar i kanalen, pilträd som hänger ner i vattnet och så dofterna med kaffe och frukt från trädgårdarna och fernissan från båtuppläggningsplatsen intill.

Kanske har jag en av de vackraste löpträckorna man kan ha i Stockholm? Min tur förbi Karlbergs slott, Ekelundsbron, Karlbergskanalen, Barnhusviken, Barnhusbron, Norra Bantorget, Norra Latin och in på smågatorna i Klara- nej, den sträckan tröttnar jag aldrig på. För en löpare är hårt packat grus det absolut bästa underlaget och det är precis vad som bjuds på här längs joggingautostradan på Kungsholmssidan. Det är nog bara längs Årstaviken du kan finna fler joggare än just här.

Norra Bantorget och Mäster Palm. Här passerar jag i regel fyra gånger om dagen. Jag har precis lämnat Västmannagatan snett upp till höger.Ofta springer jag genvägen på urtrista och trafkfarliga Torsgatan, som löper till vänster i bild .

Framme på jobbet, duschad och klar. Svenska Dagbladets redaktion ligger på Mäster Samuelsgatan bakom Åhléns. Tidningen planerar att flytta men oavsett vart SvD flyttar kommer jag att springa till jobbet.

Denna vecka 145 km.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Erik - 2009-03-31 19:14:19

Hej pappa!

Det ser kallt ut på bilderna. Här i Marseille är det betydligt varmare. T-shirt och jackan på axeln. Resan gick bra och imorn träffar jag Marianne.

#2 MisterBlister - 2009-03-31 22:22:04

En dag om året är Torsgatan varken urtrist eller trafikfarlig för oss löpare... :-)

#3 Lotta - 2009-04-01 21:57:47

Hej Björn

Jag gillar din blogg. Det är den bästa privata löpabloggen i Sverige. Mycket fakta, ispirerande och vackra bilder.

#4 heartbreaker - 2009-04-06 11:11:54

Hej, hur gör du med frukost och lunch när du springer till jobbet? Äter du frukost på jobbet då? Vad har du för ryggsäck när du springer?

#5 Björn - 2009-04-14 20:25:10

Ursäkta Heartbreaker för sent svar!

Frukost äter jag alltid hemma. Och jag springer hem 4-5 dagar i veckan för att äta lunch, billigare och nyttigare än restaurangmaten. Har aldrig problem med att springa med mat i magen.

Jag har en riktig löparryggsäck på cirka 20 liter med midje- och bröstbälte och fickor med dragkedja i bältet. Nu springer jag med en Lundhags T24, perfekt löparrygga. Tidigare hade jag en Salomon Rapid Revo 20, också perfekt. Med en sådan sprang jag Chicago-New Orleans. Jag blev så förtjust i Salomon-ryggan att jag i år köpte en ny. En, som det ser ut ,snarlik modell säljs just nu på Löplabbet för 600 kronor. Vätskepåse i ryggan har jag däremot aldrig prövat- klarar mig med flaska i handen eller mat och flaska inne i ryggan.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg