Kommentarer på Premiär med kortbyxa


Släpp löparna loss det är vår! Tajtsen av och kortbyxorna på. Bilden från Nackareservatet efter 4 km löpning från Enskede IP.

Det är alltid lite speciellt första dan på året när man kan springa barbent och i kortärmat. Vi löpare är då som kor på grönbete. Fast själv kunde jag lika gärna stannat kvar i stallet.

Jag märkte det redan från start: det gick alldeles för fort i gruppen och jag skulle inte klara att springa de planerade 25-30 km runt Flaten. Ändå hade det utlovats "lugnt tempo" och vi sprang säkert inte fortare än 5 minuter/km.

Vi hade samlats fyra duktiga löpare utanför Enskede IP denna underbart vackra lörag. Som vanligt ledde Uhlie Evertsson truppen och med den här gången var Lars Degerheim, Sveriges kanske bäste långdistansare i 60-årsklassen. Han ska förresten springa Boston Marathon nu i vår, ett lopp jag själv längtar att få springa någon gång. Det var ju där allt började- du har väl läst löparlegenden James F Fixx underbara skildring av banan med mytomspunna Heart Break Hill?

Själv hade jag mitt eget lilla privata Heart Break Hill. Jag är inte i form, har lite småont här och där och blev snart frånsprungen trots det "lugna tempot". Eftersom jag är en vädelös orienterare var det meningslöst att försökaskugga den undflyende gruppen. Jag orienterade mig i stället efter solen, hade den i ansiktet hela tiden och hamnade efter cirka 25-kilometers löpning i Handen där det blev pendeltåget hem.

Denna vecka 144 km.

Keep on running!

Gruppen springer ifrån mig. Längst bak ses Anders Hult som kollar vart jag tagit vägen. Framför oss ligger den branta backen upp till Djursjukhuset i Bagarmossen.
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Staffan - 2009-04-06 18:31:41

ser ju väldigt skönt ut, själv valde jag tyvärr tajtsen när jag sprang i Hellas i lördags. I morgon när jag ska ut på årets första 25 km pass hoppas jag dock att jag slipper dem
http://mindofalongdistancerunner.wordpress.com/


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg