Kommentarer på "Fjäriln vingad..."


Intervallöpning längs Brunnsviken där Bellman står staty. Men det är inte på lätta vingar jag svävar.

Fjäriln vingad syns på Haga, skaldade Carl Michael Bellman 1791. I söndags sprang jag förbi den plats där Bellman står staty. Frågan är om inte dagens suput skulle ha sprungit om mig, för nu har jag problem.

Sliten skrev jag i senaste inlägget. Viloveckan har inte gjort mig piggare. Jag lider av piriformis syndrom (ont i rumpan), känningar jag kanske haft i tio år och som kommer och går och som just nu är rätt besvärliga. Vi löpare är vana vid att ha lite ont här och där och allt går över i sinom tid men att ha ont nu när tävlingssäsongen startarär inte roligt.

Visst, jag springer men det är inte med full kraft. Nästa helg väntar Kungsbackaloppet, en halvmara, och det är inte säkert jag ställer upp. Och veckan därpå är det Düsseldorf Marathon, ett lopp jag verkligen sett fram emot.

För att försöka få upp tempot lite ägnades helgens övningar åt intervallöpning. Jag är dålig på det där med intervaller och ogillar särskilt att springa på bana. Istället blev det löpning på mjuka promenadvägar längs Brunnsviken och Stora Skuggan. Målet var att springa 10x4 minuter och med 2 minuters vila emellan. Jag klarade uppgiften men det gick inte särskilt fort och jag gick, inte joggade mellan intervallerna. Jag känner att jag inte alls är i slag, det enda trösterika var väl att de sista intervallerna kändes lättare än de första och att värken i rumpan var uthärdlig.

Nu väntar ännu en lugn träningsvecka med mycket streching av sätesmusklerna. Har på You Tube kollat ett antal olika stretchövningar.

Denna vecka 82 km

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kohagen - 2009-04-20 23:22:22

Hej! Jag tänkte bara säga att jag följer din blogg flitigt och är imponerad av dig! Nu när det inte går riktigt lika lätt som det brukar så förstår jag att det är jobbigt! Jag har inget tips att komma med direkt (jag är van löpare, men inte som du ;-) ), men jag hoppas att du blir bättre!!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg