Kommentarer på "Västerbron är en myt"


"Kjelle" (Kjell Svensson) filmar mig på Västerbron. Svenska Dagbladet gör en satsning på webben inför Stockholm Marathon. Foto: Lars Pehrsson, SvD

Det är Torsgatan, inte Västerbron, som är det värsta partiet på Stockholm Marathon. Västerbrons farlighet är en myt, bron är inte så hemsk om du springer både långsamt uppför och nerför.

I veckan gjorde jag ett kul jobb för tidningen. Webbredaktionen gör en satsning inför Sthlm M, filmar hela banan och på några strategiska ställen ger jag mina personliga kommentarer och lite löpartips. Nog var det betydligt roligare att vara ute på banan än att sitta inne på redaktionen denna soliga dag och skriva om finanskrisen och annat elände.

Om cirka en vecka ska materialet ligga ute på SvD-webben. Många av mina tips handlar om att ta det lugnt. Men det gäller inte när du passerat Odenplan på andra varvet. Då ger du järnet och jag berättar om hur du kan få nya krafter.

Nya krafter är något jag annars själv trängtar efter. Den lilla löpning jag ägnat mig åt i veckan har gått tungt och i lördags gjorde det enda rätta, ställde in deltagandet i Kungsbackaloppet. Starten i Düsseldorf Marathon känns just nu mycket oviss.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Hasse - 2009-04-28 10:09:05

Ja banan blev lite jobbigare när man skippade Fleminggatan och valde Torsgatan. Stigningen är densamma men längre och man märker den inte förrän man är slut. Det är uppför hela vägen från Norra Bantorget till Odenplan och på Torsgatan finsn ingen publik.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg