Kommentarer på Nisse försvarar familjetraditionerna


Nisse gör sitt livs lopp i Stockholm Marathon. Han plockar löpare hela tiden och springer härligt avslappnat. Bilden från första varvet på Odengatan vid Vasaparken. På andra varvet såg han lika pigg ut.

Det är skönt att någon annan tar vid när man själv inte håller måttet. Nisse,26 år och min äldste son, noterade personrekord  på årets Stockholm Marathon.

Ska du lyckas i maraton ska du springa så jämnt som möjligt. Det var precis vad Nisse gjorde. Och då gick det bra. Stolt far gläds åt hans putsning av fjolårstiden med 3 minuter till de nya personrekordet 4.46.30. Hans jämnhet gjorde att han plockade löpare hela tiden upp till 40 km.

Nisse har inte tränat särskilt mycket i år. Häromveckan sprang han en av sina längsta träningsrundor, cirka 20 km. I år behövde han inte gå något och det verkade finnas mycket krafter kvar i gossen när jag sprang tillsammans med honom på Odengatan under andra varvet. Om några år är han om mig- härlig tanke!

Själv ställde jag inte upp i loppet. Jag är fortfarande skadad och har nu avslutat laserbehandlingen. Men jag är ändå bättre och och har börjat springa så smått.

Även jag sprang på relativt lätta ben i backen uppför Västerbron. I bakgrunden syns Ångtvättbilen med sin dusch, som jag alltid brukar springa under. En del i publiken trodde jag tjuvstartat.

Två timmar innan starten i Stockholm Marathon stack jag ut på min egen "tävling". Jag joggade runt första varvet på Stockholm Marathonbanan. Det gick överraskande lätt. Men jag hade en värktablett i kroppen och bitvis sprang jag nästan obehindrat. Halvmaran gjorde jag på 2.02, fruktansvärt lusigt, men ändå . . .

Det är alldeles för tidigt med en friskförklaring. Men att jag ändå kan springa stärker mig psykiskt. Der är så viktigt att komma tillbakai de gamla rutinerna igen.

Denna vecka 49 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Pelle - 2009-05-31 11:20:35

Lycka till med "rehabarbetet" och ta det lugnt nu. Med 4-5 mil i veckan bibehåller du ju konditionen.

#2 Pelle - 2009-05-31 11:22:36

ps. Ibland läser jag igenom ditt äventyr från 2007. Satt själv och jobbade mycket det året och din blogg förgyllde verkligen vardagen. Ser fram emot nya äventyr från dig!

#3 kenn1 - 2009-06-02 21:52:18

snubblade in på din blogg och läste att din skada är på pricken lik min som jag fick i februari 2007. 2 års uppehåll från löpning tills jag provade spikmatta för 3 månader sen!!har legat på sätet 15min varje kväll sen dess och är i princip helt frisk nu, att spring är ing problem och Göteborgsvarvet gick smärtfritt. Bara ett tips om du inte har provat..


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg