Kommentarer på Ã?rets första veteranstatistik


Själv är jag 61 år och hoppas kunna knyta skorna många, många år till. Äldste maratonlöparen i min statistik är 77 år. Tycko Johansson från Norrfors sprang maran på under 6 timmar.

 

Hur snabbt måste jag springa för att komma in bland de tio bästa i min åldersklass på maraton i Sverige? Kolla min statistik så får du svaret!

 

Årets första maratonstatistik är här. Jag har gått igenom resultatlistorna för för alla svenska och ett stort antal utländska maratonlopp och gjort tiobästalistor på de svenska deltagarna i de olika ålderklasserna. Nytt i år är att jag också har med M35 och K35, som officiellt är veteranklasser.

 

De tio bästa i klasserna M35, M40 och M45 har alla gjort maran under 3 timmar. Och på damsidan har alla i K35 och K40 sprungit under 3,30. Generellt är standarden bättre bland männen när man räknar om med åldershandikapp (wava).

 

38-årige Fredrik Uhrbom har då med sina 2.22 i Sevillia gjort den bästa prestationen bland männen. På damsidan vinner 35-åriga veteranen Lena Gavelin. Hon blev visserligen slagen  med 7 minuter av Isabbellah Andersson på Sthlm Marathon, men Isabellah är 29 år och således inte veteran.

 

Om du upptäcker fel eller saknar resultat i listorna vill jag att du mejlar mig. Ambitionen är att ha en ”dagsaktuell” tiobästalista. Listan kommer också som vanligt att läggas ut på Svenska Marathonsällskapets hemsida men där sker uppdatering inte lika ofta.

http://www.suneson.se/statistik/Vetraner_2009.xls

bjorn.suneson@bredband.net

--

Jag ökar milantalet försiktigt. Det går tungt men jag har inte ont längre.

Denna vecka 82 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg