Kommentarer på Snart dags för Oslo


Någon kilometer efter Hellasgården vek jag vänster från Ältavägen . ..

. . . och kom in på en underbar grusad skogsbilväg som förde mig till Saltsjöbaden.

Jo, det blir Oslostart. På lördag börjar jag min 54 mil långa löpning från Stockholm till flygplatsen Gardermoen.

Jag är inte i toppform men har ändå bestämt att genomföra löpet. Det är lite av en chansning, möjligheten att komma fram är 50-procentig. Men det är inte hela världen om jag tvingas avbryta och ta tåget hem. Jag har inget att bevisa och som luffare känner jag ingen som helst press.

Jag har nu haft ett par skadefria veckor. Värken bak i rumpan är borta, stundtals springer jag som i fornstora dagar även om jag  får jag ta i lite mera för att hålla farten. Men efter cirka en mil, ibland tidigare kommer tröttheten i höger ben. Jag blir konstigt trött  i låret fram och i ljumsktrakten,förmodligen har det något samband med piriformissyndromet ändå.

Den där tröttheten kände jag av under dagens långpass på cirka 20 km till Saltsjöbaden. Det gick fint de första 13 km men sedan blev det en del gång i backarna. Ynkligt, skulle jag förr ha sagt, men nu är jag mest glad att  kunna springa så här långt utan att ha ont.

Skogsbilvägen efter Hellasgården bör du absolut pröva. Inte en bil, bara några cyklister, ängar där hästarna betade och skönt grusunderlag. Tänk att det finns så vackra och ostörda områden såpass nära Stockholm.

Väl framme i Saltsjöbaden blev det Saltsjöbanan hem. Också en väldigt vacker tur.

Denna vecka 111 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2009-07-05 21:23:31

Blir det dagliga rapporter från Oslo trippen? Annars rekommenderar jag Tour de France den enda idrotts prestationen som kan jämföras med Björns

#2 Simon Kågström - 2009-07-05 21:33:47

Själv viker jag av inåt skogen vid filosofens grav vid Sicklasjön och kör "trail" i nackareservatet. Enorm frihetskänsla! Vissa av miljöerna kring Söderbysjön är också märkligt trolska - klippraviner, träsk och ormbunkar.

#3 Björn - 2009-07-05 22:21:25

Självklart blir det dagliga rapporter. Och kanske lite mer bilder än vanligt. Jag kommer att vara i bebyggda trakter där jag bör få internetuppkoppling men kanske värre i gränstrakterna mot Norge.

Simon, det låter underbart det där. Har sprungit några enstaka gånger obanat i Nacksrservatet. Förmodligen är det väldigt lämplig träning när man inte är på topp eftersom man får jobba med hela kroppen och lyfta benen högt. Men de gånger jag vågar mig på "trail" är just när jag känner mig stark.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg