Kommentarer på Jag har startat!


Hejdå, nu sticker jag till Oslo! Bilden tagen från lägenheten på Tomtebogatan. Jag svängde höger vid Seven Eleven, höger på Rörstrandsgatan och förbi Karlberg- sedan låg friheten framför mig. Foto: Sophia.

Japp, benet höll! Premiären blev precis så bra som jag hoppats. Nu är jag i Södertälje och 50 härliga mil ligger framför mig.

Det går långsamt men det går ändå framåt. Så länge jag sätter ena foten framför den andra lever jag. Jag tar inga risker, lufsar fram och går i minsta backe.Ännu inga krämpor och jag är vid gott mod.

Svalka i fontänen i Skärholmen. Observera den lilla burken, energidryck inköpt på Lidl intill.

Det är ganska varmt och under de fyra milen ner till Södertälje gick det åt cirka 4 liter vätska. Det är inget mot USA-löpen men för säkerhets skull har jag med dunken under vagnen, nu dock bara halvfull.

Jag är en luffare och känner mig som en luffare. Uppenbarligen uppfattar också folk mig som en sådan. För när jag var inne på Vivo i Norsborg och handlade lunchmat, grillad kyckling mm (Rune Larssons favorit) tyckte kassörskan att jag såg så skum ut att jag fick öppna både ryggan fram på vagnen och stora väskan.


Vilken härlig grönska! Mellan Skärholmen och Vårberg går en liten backig cykelbana/väg.

Helt klart är det sommartid äventyr av det här slaget ska genomföras. Naturen är som vackrast och värmen älskar jag. Visst, det går långsammare men det är bara att slå av på takten. Rutten ner till Södertälje är riktigt vacker och tämligen bilfri. Just nu är det Rödklöverns tid, den växer frodigt längs vägkanten och blommorna smeker vänsterbenet när jag får gå ut vid möte.


Luffarliv. Grillad kyckling och en slummer i Guds fria natur. Kan det vara bättre? Bara två myggbett . . .

Vi som tar det lite lugnare- gångare, löpare och cyklister- ser förmodligen mycket mer än bilfolket. Nu när jag dessutom springer extra långsamt tar jag varje tillfälle till ett stopp. Som till exempel pausen vid Salems kyrka i dag. De flesta Stockholmare har säkert sett denna vackra 1100-talskyrka under några sekunder när de svischat förbi i 110 km på E4:an. Själv kunde jag studera kyrkan lite närmare, svängde av vägen och upptäckte att kyrkan ligger otroligt vackert på en liten udde vid Bornsjön.

Salems kyrka. Delar av kyrkan, bland annat tornet är från 11000-talet läste jag på skylten vid grinden.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2009-07-11 23:38:09

Hade jag varit med hade du haft en hel svärm myggor omkring dig. Kommer du ihåg min myggfobi och inköpet av myggmedel i El Reno (som tur var aldrig behövdes användas).
Härliga sommarbilder. Ett litet tips till läsarna. Höger klicka i bilden Välj egenskaper. Kopiera bildadressen och klistra in den i webläsaran och du får en oskalad bild (nästan dubbla storleken)
Även om vi vet var Södertälje ligger skulle det vara intressant med en Google karta som visar exakt var du har sprungit. Hur mäter du sträckan i år Google eller hjulmätaren?
Lycka till
Jan

#2 Jan Suneson - 2009-07-12 19:10:12

Glöm min krångliga metod för större bild. Samma resultat fås genom att högerklicka och sedan välja visa bild. Synd att bilden inte har formatet 800 x 600.
Är det internett skugga redan i Strängnäs?

#3 Björn - 2009-07-12 21:48:07

Hej Jan!
Jag hade hoppats kunna ha med mig en GPS för att mäta avstånden men tyvärr var den upptagen. Nu mäter jag på Google.
Vandrarhemmet här i Strängnäs hade till min glädje wireless.

#4 Michael Nilsson - 2009-07-30 13:47:01

Hej!
Vilken fantastisk prestation/runda du är ute på. Det är inte utan att man blir lite lockad av att göra något liknande själv någon gång.
Funderar dock på om kyrktornet är från 11000 f.Kr eller efter... :-)


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg