Kommentarer på Det svenskaste som finns


Rapsåker utanför Mariefred. Snart bryter regnet ut.

Loppis, Bygdegård, Cementstation, Gokart, Antikviteter. . . Jag springer på den svenska bonnvischan och läser varenda skylt.

Visst är Sverige vackert sommartid. Jag springer i det tämligen kuperade Sörmland, följer gamla Strängnäsvägen och har brusande E20 liksom järnvägen ett stenkast ifrån mig. Det är förvånsvärt mycket trafik på vägenoch aldrig riktigt tyst på grund alla motorcyklar som verkar hålla dubbla tillåtna hastigheten.

Jag är något kluven i min inställning till den svenska glesbygden. Vackert, ja men samtidigt rätt mycket i förfall. En massa verksamheter lever upp några korta månader, vi turister betalar skjortan och jag känner mig nästan rånad för vad jag får betala för läsken, maten etc längs vägen.

Loppis. Det svenskaste vi har? Här blev inget handlat.

Jag tar alla tillfällen att göra ett kortare stopp. En och annan loppis har man ju sett. Eftersom löpningen gick tungt idag blev stoppen många. Vid Läggesta vacklade jag in i kiosken genomblöt och trött och beställde Cola och kaffe. Det blev rena dundermedicinen- jag fick nya krafter och kunde oavbrutet springa en timma till slutmålet, Malmby Gård, ett vandarhem 5 km söder om Strängnäs. Med en sådan stark avslutning och inga muskelkänningar ser jag fram emot morgondagens löpning till Kungsör där vandarhem ockå är bokat.

Efter mycket Cola och kaffe gick löparmaskinen igång igen. Här i kiosken i Läggesta läste jag ett reportage om Rune Larssons. Det var Trafik i Mälardalen som ägnade två sidor åt Runes kollektivresande; han tar tåget ut och springer hem.

Dagens löpning ca 50 km

Denna vecka totalt 151 km

Keep on running!

 

 

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Staffan - 2009-07-12 21:57:44

Gott att se dig på benen igen Björn. Själv har jag bara cyklat denna veckan pga knäproblem. Hoppas komma igång nästa vecka.

#2 Erik - 2009-07-13 00:37:23

Hejja pappa! Det ser ut att gå bra för dig, kul! Håll oss uppdaterade!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg