Kommentarer på Tretton timmar på vägarna


Felspringning. Jag är käpprätt fel, springer norr ut i stället för väster ut och är på väg mot Västerås. Det var på denna vägen jag inteens fick lov att vara på, enligt polisen.

 

Kungsör blev en fin skalp. Men lätt var den inte att ta. Felspringningar och en kontrovers med polisen gjorde inte saken lättare.

Idag var det den klart tuffaste dagen. Trodde  aldrig att jag skulle nå fram till slutmålet Kungsör. Totalt var jag ute på vägarna i tretton timmar och distansen kan grovt uppskattas till 75 kilometer.

 

Det var vid Kvicksund.jag upptäckte fadäsen. Jag hade tagit fel i någon korsning och sprungit rakt norrut istället för västerut och var på väg mot Västerås. I Kvicksund blev jag dessutom stoppad av två poliser, som av attityderna att döma betraktade mig som galen, tillika en trafikbrottsling. I första fallet hade de kanske rätt men i andra troligen fel. Jag var möjligen på en motortrafikled, inte motorväg, och där får väl fotgängare och cyklister vara? Rätta mig om jag har fel!

 

Jag fick vibbar av USA. Skillnaden var dock att dessa polismän var fullständigt ointresserade av min löpning.

-Det är för din egen säkerhet du inte ska springa här, sa den ene när han verkade inse att han hade lagen emot sig.

Det var då jag gjorde mitt utspel. Jag hivade upp min usla karta och började fråga hur jag nu skulle göra reträtten för att inte igen beträda den förbjudna vägen. Polisen tog fram en finfin karta från Vägverket.

-Får jag köpa den?

Då blev han så paff så jag fick den! Ändå blev det en liten felspringning inne i Mariefred.

 

Nåväl, löpningen går bra. Och jag är förvånad, att jag,som nästan stigit upp från de döda, ändå klarade en så här lång distans.Mycket Coke, mogna körsbär vid vägen, pasta och köttfärssås i Eskilstuna gav mig nya krafter.

Gratis körsbär invid vägkanten. Jag åt massor.

 

På vandrarhemmet i Kungsör var man desto mer imponerad. Tyvärr hade de inget Internet. Detta sänds mitt i natten inne från Kungsör. Jag har gått ca en timma för att hitta ett trådlöst nätverk jag kunde koplla upp mig mot.

 

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2009-07-14 01:28:25

Kvicksund är fint. Sprang du över bron? Visste du att jag har varit lärare i Kungsör en termin? Hoppas att magen klara körsbären och kör min kamera stil nästa gång du blir stoppad.

#2 Berndt Hallberg - 2009-07-14 12:01:28

Låter nästan som du småtrivs med att springa lite fel (=längre) du verkar bli piggare och starkare när du kommer ut på dessa långa distanser Björn. Lycka till på fortsättningen, du klarar det galant och det blev som du skrev i gästboken att jag fick många sköna GP-poäng, jag var nämligen ensam från MIK som sprang i Varberg.
Hälsn. H-expressen.

#3 Krister - 2009-07-17 11:07:14

Björn jag kommer aldrig att sluta läsa din blogg du är hel enkelt underbar.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg