Kommentarer på Inte bara löpning


Arboga. Jag tog mig en sväng i de gamla stadskvarteren. Slank också in på det nya och fina biblioteket vid Arbogaån, kopplade upp datorn och raderade alla jobbmejl- befriande!

Det är inte bara löpning på den här trippen. Jag är turist också.

Jag är inte på långa vägar så stark i löpningen som under Chicago- New Orleans 2005, coast to coast 2007 eller Denver-Oklahoma City 2008. Dagsdoserna är visserligen lika långa men löpningen går nu långsammare, jag går mera och tar oftare pauser. Vad passar då bättre än att turista lite?

Jag är fortfarande skadefri men faran är långtifrån över. Det är den första veckan som är kritisk. Känner ändå att jag kanske tagit lite för tuffa dagsetapper. Dessutom var nog inte kartförberedelserna de bästa, distanserna blir överlag längre än vad mina tidigare mätningar visat. Räkneverket till höger får snart justeras, procentsatsen för tillryggalagd sträcka är något för hög. Det blir en senare uppgift för webmaster, min son Nils.

Min löparkompis Torsten i Solvkingarna frågade i Gästboken om likheterna med USA-löpen. Visst finns dom men USA är betydligt mer spännande. Gräset är grönare på andra sidan.

I måndags skrev jag en krönika i SvD där luffarlivet höjdes till skyarna. Visst, det är friheten jag söker. Men någon luffare är jag nog inte. Luffaren fick tigga, det slipper jag. Och på det lyxhotell i Örebro där detta skrivs eller på det fina hotell i Södertälje jag tog in på första natten, ja där hade knappt luffaren släppts in. Vandrarhem i all ära men när man ska städa, betala extra för lakan, frukost, ingen dusch på rummet, inga handdukar, inte alltid internet  etc, ja då betalar jag gladeligen (ibland) dubbla eller trefaldiga priset. När jag vacklar in trött på kvällen vill jag ha det bekvämt och inte börja nattförberedelserna med att slå ihjäl flugor och mygg, konstatera att proppen i handfatet är borta mm.

Idag 57 km

Keep on running!

Hjälmare Kanal strax innan Arboga. I bakgrunden är det en segelbåt som slussas.
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Hasse - 2009-07-15 09:42:26

Trevlig läsning!

#2 Henke - 2009-07-15 11:57:30

Tack för intressant läsning. Kul att följa dig än en gång :)


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg