Kommentarer på Bara bilar och backar


Helt slut har jag anlänt till Karlskoga. Vad jag då inte visste var att det var ytterligare några kilometrar in till stan.

Löpningen mellan Örebro och Karlskoga började så bra. Jag sprang i fridfull miljö, kliade mina myggbett och åt mina nötter. Men efter halva sträckan bröt helvetet ut.

Gammal bruksmiljö, inte en bil så långt ögat kunde nå och till på köpet en nyasfalterad cykelbana på en nedlagd järnvägsvall. Sånt gillar en löpare. Och när det dessutom råkade ligga ett matställe på rätt avstånd, ja då får starten anses som närmast perfekt.

Men efter halva distansen, någon mil efter Vintrosa, tvingades jag ut på E18, som nu övergått från motorväg till vanlig väg. Här var trafiken mycket tät, det fanns inget att se och backarna var många och långa. Samtliga utlovade fik var igenbommade. Vägen knäckte mig även om jag var trött innan.

Upplevelsen av E18 gör mig villrådig  inför morgondagens löpning till Karlstad. Jag vill helst slippa att springa på denna väg igen. Alternativet är att hitta andra vägar men som inte medför att sträckan blir mycket längre. Ett tag var jag inne på att istället springa till Göteborg. Läget är alltså högst förvirrat.

Dagens distans ca 48 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Dan Nilsson - 2009-07-16 15:21:00

Hej Björn. Sa till din hustru i går att vägen mellan Örebro o Karlskoga inte är att leka med. Och jag läser att du nu upplevt detta, Vad jag förstår av S så är du nu i Kristinehamn, eller Lusasken, som stan också kallas. Det är härligt att du är i vackra Värmland. Förmodar att du bara sprang rakt igenom Karlskoga, min gamla hemstad. Där finns inte mycket att se. Ha det bra./Danne

#2 Björn - 2009-07-16 22:42:04

Hej Danne!
Jag såg inte mycket av stan, sprang nästan bara på E18. Såg inget "centrum", för det måste väl finnas ett sådant? Tog in på B&B Schalfen, som ligger "tredje vägen till vänster på Filipstadsvägen efter Statoil". Trist på utsidan men toppmodernt på insidan, jättebra frukost, ganska biligt men uselt internet. Det senare förstörde kvällen för en bloggare och surfare.
Är inte också Lars-Georg från denna metropol?

#3 Dan - 2009-07-17 11:49:47

Helt rätt LGB är härstammar också från KGA. Det gör även Stefan Oldermark, som du kommer du säkert kommer i håg. Det finns ett centrum med en vacker kyrka och ett traditionellt fult 70-tals köpcentrum, ett ltorg, ett stadshotell. Alltså som det brukar se ut i den typen av städer. Det finns ju också ett Nobelmuseum. Ett vacker Folkets Hus som arkitekturintresserade tycker är lite spännade.
Ha det/Danne


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg