Kommentarer på *** Bildextra polisdramatik ***


Brottslingen är infångad. På E18, strax väster om "Lusasken" (Kristinehamn), har polisen fått stopp på löpargalningen.Det var ytterst nära han tvingades åka polisbil och bli avkastad  på närmsta byväg.

Björn Suneson är numera ett känt namn i poliskretsar. Polisen vet inte riktigt hur man skall hantera denne löpargalning, som verkar ha lagen på sin sida. Ånyo fick ordningsmakten återvända tomhänt till stationen.

Polisen är min bäste vän, såväl i USA som i Sverige. Det är alltid trevligt att träffa ordningsmakten, idag hände det igen. Någon bilist hade ringt och sagt att jag utgjorde en trafikfara och att man utanför Kristinehamn fick väja för mig vid möten. Lite överdrivet men inte helt utan fog även om jag gick ut nästan i diket vid alla möten, vägren fanns inte.

E18 är som jag skrev igår ett trafikhelvete och ingen fotgängare eller cyklist syns därför till på denna motortrafikled. Formellt får vi dock vistas här.Men polisen ville ändå plocka upp mig och släppa av mig på någon byväg. Men att åka bil är "fusk".

Den här gången hade jag också nytta av polisen. Efter diverse lock och pock skulle jag slippa polistransport om jag lovade att snart  vika av från E18. Jag fick tips om om en alternativväg som visade sig vara toppen. En av poliserna var också väldigt intresserad av min löpning och ställde en massa frågor, själv var han löpare. Kollegan däremot var fullständigt ointresserad och höll tät mobilkontakt med de lagkloka inne på stationen.

-Även om du har lagen på din sida har jag rätt att stoppa dig här om du utgör en trafikfara, hävdade mobilprataren när han insåg att striden var förlorad.

Den löpande polisen, en 64-årig gentleman, tyckte dock inte man skulle var så formell.

-Lycka till, sa han.

Här begås brottet. Marodören är utanför vita linjen. Men det var väl inget farligt, inga bilar i sikte men polisen lurar i vassen bakom kurvan.

Även om alternativvägen var bra fick jag snart nya problem. Vägen övergick i en grusad cykelbana som följde E18 men som inte gick att springa på. Helt abrubt tog vägen slut och ett viltstängsel gjorde att jag inte kunde komma ut på E18. Inspärrad!

Fångad! Till min lycka gick det att öppna grinden och komma ut på E18 igen.

Hur går då löpningen? Jo, riktigt bra. Och det här var den roligaste dagen av alla. Livet leker när jag på kvällen efter ca 70 kilometers löpning/gång kan springa in på starka ben i ett soligt Karlstad.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Hans - 2009-07-17 00:54:17

Dina sommarlöpningar har verkligen blivit nåt man följer. Sitter varje kväll/natt och klickar på "update" och till slut ploppar det upp en ny dags text och bilder. Tycker du borde filmat polisen när han sa Lycka till. Små videor skulle höja din blogg ännu mer.

Visste inte om du skulle springa i år, så jag började följa Lance Armstrong på twitter. Han lägger ut bilder och filmer varje dag. Intervjuar kända cyklister och skojar om problem som dyker upp under hans strapats i Frankrike. Tyvärr är själva Tour de France rätt tråkigt. Dag ut och dag in glider hela fältet bara med, så det blir aldrig nån ändring ledartoppen. Armstrongs blogg är roligare än själva tävlingen.

#2 Marcus - 2009-07-17 03:58:44

Vilken dramatik du får vara med om. Jag liksom föregående kommentator följer ditt Oslo-äventyr regelbundet. Jag är själv en relativt nybakad ultralöpare och får väldigt stor inspiration av dina äventyr.

Tack för att du delar med dig av dina trevliga löpäventyr!

#3 Anders Eriksson - 2009-07-17 09:47:31

Hej Björn!

Synd att jag missade när du kom förbi Kristinehamn. Hade kunnat ta följe en bit mot Karlstad. Otroligt dåligt av polisen att inte påvisa den gamla Karlstadsvägen som går paralellt med E18. Den är perfekt att springa på.

Önskar en fortsatt god tur.

Mvh, Anders Eriksson
IFK Kristinehamn friidrott
www.motnyamarathon.blogspot.com

#4 Johan Brodin - 2009-07-17 15:39:19

Vilka härliga utflykter du ger dig ut på, och på ett sätt är det roligare att läsa om denna än de tidigare i staterna eftersom jag är värmlänning och du nu nästan passerar mina gamla hemtrakter.

Ha det bra och lycka till!

Johan Brodin
http://marathonjohan.wordpress.com


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg