Kommentarer på Ã?ventyret är över!


På sluttampen. Jag passerar under järnvägen vid Ottebol mellan Jössefors och Åmotfors. Det är rätt mycket  50- och 60-tal över Värmland. Idag söndag sitter jag på tåget till Stockholm och passerar det här stället igen.

Jag är i Charlottenberg, sju kilomter från norska gränsen. Äventyret är över och det blir tåget hem till Stockholm på söndag. Allt är noga genomtänkt.

Nej, det blir inte flyg från Gardermoen i Norge. Inget dramatiskt har hänt. 43 mil får räcka. Ytterligare två dagars löpning hade inge gett något mervärde. Jag har fått ut vad jag velat, jag är skadefri och är otroligt nöjd med att kropen hållit. Det var ju inte så länge sedan jag knappt kunde springa alls.

Den svenska landsbygden i all ära,men ibland kan det bli too much. Samhällena ligger inte särskilt tätt och här  i Värmland är det väldigt mycket skog. Jag får lite 50- och 60-tals känsla. Det verkar som om tiden stått stilla. I Värmland vimlar det av raggarbilar. Och det något sorglustiga är att det ofta sitter en man i 40- 50-årsålderna bakom ratten.  Musik dånar ut från bilarna och i Kil hörde jag Fröken Fräken. Dansbandslåtar verkar inne. Visste du förresten att Hep Stars för närvarande turnerar i folkparkerna här i Värmland?

Raggarbil i Arvika och . . .

. . .och Hep Stars i parkerna. Anaslagstavalan i Edane. Observera placeringen- under PRO!

Slutet blev en blöt historia. Det ösregnade de vå sista milen och den dyblöte luffaren hade lite svårt att smälta in i miljön på det fina norska lyxhotellet i Charlottenberg. Ett norskt par blev dock väldigt intresserade och jag fick en inbjudan att komma och besöka dem i samband med något maratonlopp i Norge.

Dagens löpning 65 km och totalt 43 mil påtta dagar vilket gör ett snitt per dag på 5,3 mil, exakt samma som under mitt coast to coast.

Återkommer med lite kommentarer kring äventyret när alla intryck hunnit smältas.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lars Törnquist - 2009-07-19 11:40:29

Björn.
Kul med dina iakttagelser om den Värmländska landsbygden. Jag förstår att det blir monotont att springa genom de "oändliga" skogarna.
Tack för detta äventyr!
Hälsningar / Lars

#2 Hasse - 2009-07-19 12:43:28

Grattis till ett väl genomförd löpning. Läsvärt och inspirerande! Har följt dig dagligen, synd att det är slut.

#3 Jan Suneson - 2009-07-19 23:48:12

Kanonbild Hep Stars - PRO men det är väl bara i det Röda Värmland som en allmän anslagstavla kan ha en egen rubrik för en av flera pensionärsföreningar. Man kan hoppas att rörelsen har betalat tavlan om inte är det en skandal.
Bra beslut att avbryta äventyret. Nu kan man koncentrera sig helt på sista Tour veckan som på tisdag-onsdag besöker mina trakter.

#4 Rattawut - 2009-07-20 12:57:50

Tack för kul läsning de senaste dagarna, och alla andra veckor du bloggat!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg