Kommentarer på Här är mitt löparparadis


Nåttarö eller Nåtarö ligger utanför Nynäshamn och är ett naturreservat. Här finns inga bilar eller privata sommarstugetomter, perfekt för en löpare.

Mjukt underlag i form av gräs, sand eller grus, lagom kuperat, hyggligt mycket stigar och vägar, lite folk men gott om vattenkranar gör Nåttarö till ett litet löparparadis.

I alla paradis finns en orm. I Nåttarös fall kan ormen bytas ut mot en mygga elle rättare sagt massor av myggor. Frånsett detta och en och annan fästing gör Nåttarö till ett paradis för löparen.

Jag är just återkommen från en semestervecka på Nåttarö. Här i stadsvåningen i Birkastan finns varken myggor eller fästingar men däremot gott om fruktflugor eftersom jag missade att plocka bort frukten från fruktfatet innan familjen åkte iväg.

Vi har tillbringat många somrar på Nåttarö och på denna ö som mäter ett par kilometrar har jag under årens lopp sprungit över hundra mil. Vid det här laget bör jag vara en rätt välkänd person bland stugfolket.

I år höll jag mig lite för mig själv, sprang mest på södra delen av ön där det inte finns några stugor. Här möter man lika ofta hjortar som människor. Det är en fantastisk miljö här ute och också lite spännande. Militären med sina bunkrar och kanoner försvann för några år sedan och området öppnades upp. Nya löpslingor med andra ord och egentligen behövs inte så mycket vägar och stigar, det går att få variation i löpningen även inom ett begränsat område. Jag tyckte till exempel inte det var trist härom vintern att springa en halvmara i ettparkeringsgarage. . .

Men nog är det konstigt; här har man hur mycket tid som helst och absolut ingenting att göra men ändå blir det lite av "pliktlöpning". Jag är inte riktigt van vid att ha oceaner av tid och kunna springa precis när jag vill. Därför blev det inte mycket mer än tio mil sprungit på ön och högst två träningspass om dagen.

Nästa vecka återställs ordningen då semestern är över. Nu blir det löpning både till och från jobbet och dessutom hem på lunch. Jag är van vid detta och det känns lättare än den där fria löpningen. Stigar och gräsunderlag i all ära men asfalt är lättare och stadsmiljön i Stockholm är inte heller fel.

Nyplockade blåbär, mums!

 

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2009-08-09 22:04:44

Björnar lär ju älska blåbär.
Fantastiskt att kunna springa 10 mil på den där lilla holmen.
Själv gjorde jag idag en mara (skridskor). Passerade Furuvik vid niotiden innan någon cowboy hade vaknat. Perfekta förhållande (sydstatsflaggorna rörde sig knappast) Turen tog nästan 80 låtar. Du är välkommen upp till Gävle.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg