Kommentarer på Jag, en materialare?


Egentligen behövs det inte så mycket utrustning. Ett par joggingskor, en klocka och lite löparkläder räcker i de flesta sammanhang. Och så en joggingvagn om du ska springa långt.

Långdistanslöpning är till skillnad från många andra sporter tämligen befriad från prylar. Hemska tanke, är jag ändå på väg att bli en "materialare"?

Webmaster (min son) brukar skämta om löpningens materialare, folk som älskar prylarna mer än själva löpningen. De snackar hellre om vilken utrustning de köpt än om hur löpningen går.

Häromdagen pratade jag länge med Leif Andersson hemma i kvarteret, en mycket erfaren kanotist och en av av dem som paddlat flest gånger runt Sverige. Jag insåg snabbt  att vi hade stora likheter och att det här var så långt ifrån en materialare man kunde komma. Visst, han har en mycket bra kanot och ett bra tält men det får räcka med det. Han berättade om bekanta som satsat på hur mycket utrustning som helst . Hur hade det gått? Ja, inte särskilt bra.

Spänner du bågen och ska lyckas, ja då gäller det att ha få men bra grejer. Under coast to coast-löpet satsade jag på minsta och lättast möjliga utrustning. De nödvändiga grejerna var dock av högsta kvalitet.

Därför blir jag lite orolig för mitt plötsligt nyvakna intresse för prylar. Nyligen köpte jag en handhållen GPS-mätare som jag ska ha för att mäta avstånden under kommande coast to coast. Och jag har ägnat veckor med att försöka få tag i extra stora bakhjul till min Baby Jogger så att den ska rulla ännu lättare. Det finns knappt en amerikansk barnvagns- eller cykelbutik eller europeisk återförsäljare som jag inte varit i kontakt med. Men nej, hjulen finns inte att få tag på. Baby Jogger har upphört med tillverkningen. Smått desperat försökte jag till och med få en privatperson på Hawaii att sälja sin vagn men han sa klokt nog nej.

Hjuljakten kommer nog sluta med att jag går till en cykelaffär här i Sverige och låter dem tillverka dessa 24" hjul (jag har i dag 20"). Efter att blivit lite invigd i cykelvärlden förstår jag att cykelsporten om någon är prylälskarnas himmelrike. I den världen vill jag inte leva.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lars - 2009-09-03 10:25:41

Du slår huvudet på spiken. Prylarna är inte det väsentliga men de få grejer man måste ha skall vara bra. Jag vet att du är för billiga skor även om de på bilden kanske inte är i lågprissegemntet. Men själv struntar jag i priset när jag köper dojor, å andra sidan sliter jag väl inte så många som dej.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg