Kommentarer på Big Mac Plusmeny


Morgonlöp (utan Big Mac i ryggan) på stranden invid Kalmar slott.

Har du sprungit med en Big Mac Plusmeny och en stor cola i ryggsäcken?  Det har jag gjort men du har inte missat något.

Jag är på vidareutbildning i Kalmar tillsammans med ett 10-tal andra journalister. Här gnuggar vi inte bara knoppen utan även kroppen. Flera av deltagarna är löpare och några har till och med sprungit maraton. Efter våra lektioner brukar ett gäng sticka ut på kvällen och ta en runda på en liten ö invid brofästet till Ölandsbron.

Vi får lära oss den ädla konsten att hantera excelark. Det går trögt för redaktören men lite lättare i löparspåret.

Vi ligger furstligt förlagda på Högskolan i Kalmar en bit utanför stan. Här finns inga matställen på kvällen så det gäller att ta sig in till centrum. De flesta tar cykeln eller bussen men själv springer jag. Efter att några gånger ha suttit svettig på restauranger och spridit otrivsel kom jag på den lysande idén att springa och hämta maten i påse på Mc Donalds.

-Har ni en plastpåse? frågade jag efetrsom jag anade att det kunde bli lite sjögång i ryggsäcken.

Det hade man inte, däremot fick jag en extra papperskasse att lägga min Big Mac Plusmeny och muggen med 0,5 liter cola. Det lät förskräckligt från ryggan när isbitarna slog mot varandra. Jag trippade ändå så försiktigt jag kunde de cirka 2 kilometrarna tillbaka till förläggningen och allt verkade gå galant. Regnet kom varför jag inte fäste någon vikt vid att det kändes blött bak på benen.

Gud vad hungrig jag var men stålsatte mig ändå och duschade först innan festmåltiden kunde börja. Snopen öppnar jag ryggsäcken- jodå, isbitarna är kvar men inte en droppe cola. Pommes fritten ligger huller om buller i en sörja och Big Mac:en är iskall och trist. Locket till muggen hade visserligen  klarat smällarna men inte botten som lossnat. Helt klart har Mc Donalds ett kvalitetsproblem med sina muggar. Kanske borde man anlita mig som testlöpare?

Keep on running!

Morgonfrid i Kalmar centrum.
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Marcus Aveholt - 2009-09-29 01:49:42

Det var modigt av dig att springa med en cola-mugg i ryggsäcken. Själv brukar jag ta drickan (utan is) i handen och "torrvarorna" i ryggsäcken vid löpning. Har råkat ut för liknande missöden, men aldrig under löpturen.

Hälsningar

Marcus


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg