Kommentarer på Glad förlorare


Få hade glatt sig åt en fjärdeplats. Men själv var jag nöjd efter målgången- kvalitetsträningen biter och nu kan det bara gå åt ett håll: uppåt!

Det är bäst efteråt. Själva tävlandet i sig kan ibland vara en pina men att ha fullföljt och känna att man gjort sitt bästa är alltid lika tillfredsställande, oavsett vad placeringen blir.

Är det egentligen så kul det här? Redan efter första kilometern i Bore Cup flög de mest vansinniga tankar runt i mitt huvud. När tredje M60-gubben sprang om funderade jag på att bryta.  Men hur skulle jag förklara detta? Kanske snubbla och låtsas stuka foten . . .

Förnuftet tog dock överhanden och jag mindes hustruns avskedsord "lycka till" och så tänkte jag på hur roligt det brukar vara med snacket i omkädningsrummet och fikat efteråt. Och så tänkte jag på hur fint uppladdningen ändå gått. Efter någon kilometer kom krafterna tillbaka och bryta fanns inte i längre i sinnevärlden.

Arrangörena i Östhammars IF hänger upp målskynket.

Årsdebuten idag i Bore Cup blev trots fjärdeplatsen ändå hygglig, tycker jag. Milen (egentligen 9,66 km) sprangs på 42.42 på en ganska kuperad bana. Vi skulle upp till de två vattentornen i Östhammar två gånger men kunde i år glädja oss åt mildväder och barmark. Distansen är kanske aningen kort för mig och jag kände att det fanns krafter kvar även om andra varvet gick knappt minuten långsammare.

Helt klart behöver jag mycket mer kvalitetsträning för att få upp farten. Jag fick en inbjudan från Arne Lekström (M60) om att träna intervaller med hans klubb Vallentuna FK.  Det blir svårt att rå på Kjell Björk från Hemlingby men kanske kan snabbhetsträningen göra att jag ändå kniper en pallplats i någon av de återstående tre tävlingarna.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Oliver Sture - 2009-12-06 20:20:46

Grattis, till ett bra genomfört lopp. Kul att du verkar vara på G...

#2 Berndt Hallberg - 2009-12-08 19:27:12

Grattis Björn!!
Tycker att du gjorde ett bra lopp med tanke på att du varit ej varit helt kurant. Är det dessutom backigt vilket vi "äldre" inte älskar så får du ett grattis extra. Själv skall jag springa solvikingarnas sylvesterlopp på nyårsafton, kanske nåt för dig?
Hälsn. Hällsviksexpressen.

#3 Björn - 2009-12-08 22:54:51

Hej Berndt!
Inget Sylvesterlopp (min fru vill ha mig hemma den dagen). Däremot hoppas jag kunna delta i Solvikingarnas båda vårtävlingar. Lotta blir kanske svårslagen för dig i årets Grandprixen men grattis till andraplatsen.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg