Kommentarer på Tuff vintertest av löpvagn


Med Spikeybroddar under skorna, varm nyponsoppa under västen och en löpvagn att hålla sig i blir ett tretimmarslöp i kylan och halkan inga som helst problem. Bilden från Tensta.

Nu vet jag att min nya löpvagn klarar kommande coast to coast. Lika säker är jag inte att gubben bakom vagnen gör det.

Idag testade jag på riktigt min nyinskaffade Baby Jogger. Den är av samma modell som min förra vagn, lätt begagnad men i princip i nyskick. Cykeldäcken har jag bytt ut mot smala racingdäck så att den rullar extra lätt. Med 20" hjul tar sig ekipaget  fram överallt. Snön var inga som helst problem, inte heller stora snövallar. Dagens vinterstest pågick i 3 timmar och 20 minuter och utföll till full belåtenhet.

Du som funderar på att köpa en löpvagn tycker jag ska tänka på följande: skaffa så stora hjul som möjligt om löpningen är det viktigaste ochom du bara vill ha en vagn för att springa med ditt barn vid enstaka tillfällen. Själv hade jag gärna haft 24" hjul bak (Baby Jogger tillverkade dessa hjul något år men det har varit omöjligt att få tag på dem, såväl i USA som i Europa). Har du lite tyngre packning är vagn mycket bättre än ryggsäck.

Stora hjul och smala däck gör att vagnen rullar mycket lätt.

Mig veterligt är det bara en person som har sprungit tvärsöver USA med ryggsäck och utan följebil. Det är en oerhört tuff prestation. Mina 160 ryggsäcksmil från Chicago till New Orleans tycker jag var jobbigare än de 510 milen över kontinenten med en löpvagn.

Du undrar kanske om det inte går ganska långsamt att springa med en löpvagn. Jo, tempot dras ner men det är ingen nackdel på de riktigt långa distanserna. Och att knuffa en vagn framför sig är inte det minsta tungt. Förutom packmöjligheterna är fördelen att det är omöjligt att ramla när du springer med en vagn.

Trots att snön kom till Stockholm den här veckan har det blivit ganska mycket sprunget. Jag är nöjd med mina 122 km. Tyvärr har det inte blivit någon kvalitetsträning vilket är illa inför Bore Cup den 9 januari i Hemlingby, Gävle. Distansen är 7,5 km,  för mig rena sprintloppet.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Oliver Sture - 2009-12-20 19:40:27

Jag är väldigt intresserad av en bra baby jogger. Om du har tid och lust kan du väl maila mig om märke, pris, hur man får tag på större hjul, mm. oliver.sture@telia.com


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg