Kommentarer på Går det att få fart på en gubbe?


På Bosön träffade jag Anders Szalkai som också var där för att träna intervaller. Själv känner jag mig väldigt bortkommen i den här miljön men fick en bra genomkörare inför finalen i Bore Cup.

Det duger inte att bara sluka mil efter mil i lustempo. Det ger inga segrar i kortloppen. Men har kvalitetsträning effekt även på en gammal gubbe?

Jag har snackat mycket om att börja med backlöpning och intervaller för att få upp farten men det har inte blivit något av med det. Men nu inför sista deltävlingen i Bore Cup har jag gjort en liten satsning på den här typen av kvalitetsträning. Och det känns som den har effekt.

Att jag fått ändan ur vagnen kan jag tacka veteranlöparen Arne Lekström för. Han tränar flitigt med sin klubb Vallentuna FK och han har skjussat mig de senaste veckorna till klubbens kvällsträningar. Idag var vi ett gäng på 7-8 löpare tillsammans med tränaren Ola Nordstrand och sprang 1 km-intervaller på de nya fina blå banorna ute på Bosön. För mig känns det här väldigt ovant eftersom jag nästan bara ägnar mig åt distanslöpning utomhus.

Jag blev glatt överraskad att det ändå gick såpass bra. De sex  intervallerna gick strax under 4 minuter, den snabbaste på 3.50.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Oliver Sture - 2010-02-25 09:21:08

Härligt att kunna springa inomhus och på riktigt. Själv prövade jag löpband förra året. Praktiskt när vinterstormarna gnyr runt knutarna, men trist som bara den. Du ska se att din kvalitetsträning ger Szalkaitempo!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg