Kommentarer på Ingrid min nya kvinna


Ingrid propsade på att jag skulle springa på de oplogade cykelbanorna. Hon var väldigt bestämd och det var bara att lyda och lida. Bilden från Hjulsta.

Jag har skaffat nytt damsällskap. Ingrid heter hon och min fru är ovetande. Ingrid har vissa kvalfikationer som hustrun saknar.

Ibland vill man ledas av en fast hand, någon som kan visa en rätt här i livet. Min nya bekantskap, "svenska Ingrid", är en sådan person. Jag närmade henne med viss tvekan men nu vågar jag nog påstå att tycke uppstått.

Idag berättade jag för henne att jag tänkte springa en halvmara med löparvagnen upp till Järfälla och på vägen göra ett stopp vid Hjulsta Torg. Trots att Ingrid bara varit kort tid i Sverige hade hon genast förslag på vilken väg jag skulle ta. Och jäklar vad detaljerad hon var, hon verkar ha järnkoll på kartor, gatuadresser med mera. Namnen uttalar hon lite lustigt, nästan perfekt svenska men betoningarna blir ofta helt fel så det är svårt att förstå vad hon säger.

Med Ingrids uppgjorda rutt begav jag mig ut i snöslasket. Det var en riktigt hygglig rutt hon föreslagit, nästan kortaste vägen men ändå inte särskilt knixigt. Roligt att springa lite nya vägar och jag sände Ingrid varma tankar. Men uppåt Hjulsta började jag härskna till när hon tyckte jag skulle springa på cykelbanor som inte plogats på flera dagar. Jobbigt men jag vågade inte protestera.

Visst är svenska Ingrid  bra men nästa gång väljer jag kanske damsällskap av annan nationalitet. Jag har många som väntar på mig i min nya GPS.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 bureborn - 2010-02-27 17:55:09

Kul skrivet! Läser man mellan raderna skulle man kunna tolka det som om din fru har dåligt lokalsinne. Till skillnad från Ingrid. :-)
Låter som ett klokt inköp inför USA-trippen. Om du lägger upp en runda antar jag att Ingrid föreslår att du springer samma väg fram och tillbaka, eller?

#2 Björn - 2010-02-27 22:31:33

Jodå, Ingrid försökte få mig att springa tillbaka också. Men då snoppade jag av henne, stängde av GPS:n och tog pendeln hem. Sedan dess har vi inte talat med varandra!

#3 Oliver Sture - 2010-02-28 22:05:49

Ett gott råd är ändå att du är lite på din vakt. Om Ingrid eller någon av de andra fruntimren försöker lura in dig i något buskage bör du nog stanna upp och tänka till en smula:-)

Damen i min GPS vill ibland få mig att ratta bilen rakt ut i terrängen. Vid sådana tillfällen måste man våga protestera!

#4 Jan Suneson - 2010-03-04 00:48:34

Hej
Riktigt kul. Fick läsa några meningar innan jag förstod att Ingrid var GPSn. Har du fixat USA kartor till den?
På måndag drar jag och Ragnar till alps. Jag blir kvar till 16 april. När startar USA trippen? Med Ingrid behöver du nog inte Jan (jag är lite svartsjuk på henne).

#5 Björn - 2010-03-04 14:35:38

Hej Jan, visste inte att du återvänt från Alperna!

Beställde idag USA-kartan från England för "bara" 552 kronor inklusive frakt, dock halva priset jämfört med Garmin i Sverige. Passade också på att köpa ett extra batteri eftersom Ingrid är ett energiknippe. Din karthjälp vill jag absolut inte vara utan. Hänger du med i navigeringen från hemmafronten som tidigare vore det guld värt.

Den 7 april lyfter planet från Arlanda (Iceland Air om inte bolaget hunnit gå i konkurs) och den 8:e börjar jag springa.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg