Kommentarer på Tro på dig själv!


Övermannen. Med fyra segrar på raken i Bore Cup har Kjell Björk från Gävleklubben Hemlingby LK i år utklassat oss gubbs i M60. Ändå var jag nöjd med min andraplats i det strålande vintervädret  i Bälinge.

Ska du vinna måste du vara bra tränad. Men du måste också tro på dig själv. Det är nog det sistnämnda som fattas just nu.

Inför den sista deltävlingen av fyra i Bore Cup hade jag idag vissa förhoppningar om att i Bälinge ta min första klasseger. Den senaste månaden har jag kört tämligen mycket intervaller, en träningsform jag nästan aldrig tillämpar men som är effektiv för att få upp farten på en lusig milslukare.

Men redan i starten tog Kjell Björk kommandot. Och när hans blå toppluva några villakvarter senare inte längre skymtades kändes det plötsligt inte så viktigt att vinna. Varför ta ut sig fullständigt när jag ändå kanske skulle greja en andra- eller tredjeplats och säkra bronset i sammandraget? Så ska man inte tänka, det är järnet som alltid gäller på tävling. Förhoppningarna om ett 4-minuterstempo infriades därför inte, de 7,5 km avverkades på 31.27, 1.13 efter segrande  Kjell Björk.

Idag var Bengt Lindgren (till höger) halvminuten före klubbkompisen Arne Lekström från Vallentuna LK.

Jag får försöka komma igen nästa år även om segerchanserna lär minska med stigande ålder. Men Bore Cup är inte bara en tävling- för oss som varit med flera år är det också en social grej. Alla känner alla och det är just det som gör anrika Bore så speciell.  Att tävla på flera platser som Östhammar, Gävle, Vallentuna och nu senast lilla Bälinge gör inte saken sämre. Dessutom är löparna ruggigt bra. Häng med nästa år, vet jag!

Två löpare från arrangerande Bälinge IF, Anna-Lena Hällgren som brukar springa maraton och ultralöparen Bertil Palmqvist.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg