Kommentarer på Revansch för gamlingen!


Efter målgång sökte jag mig till Solvikingarnas Coca Cola-bord och fick lite USA-feeling till livs nu när det bara är drygt två veckor kvar till start i USA.

Vilken underbar dag! Isfria grusvägar, vår i luften, uppkavlade ärmar och barhuvad. Dagens 16 km i ett fortfarande snöklätt Skatås blev en revansch efter förra veckans fiasko.

Börjar man bli halvkändis i löparkretsar? När jag dyker upp i olika tävlingar är det inte ovanligt att speakern säger något typ: Här har vi Björn Suneson som ska springa tvärsöver USA igen så banan tycker han nog är lite kort . Kul att vara igenkänd och välkomnad.

Men det där med att något är för kort för mig stämmer inte. Utpumpad är jag nästan alltid i loppen, oavsett om distansen är 5 km eller maraton. Fast inte i dag och det är därför jag är lite upprymd. Här fanns mycket krafter kvar i den 62-åriga kroppen. Är det kanske kvalitetsträningen med Vallentuna som nu börjar bita? Härligt med ett formbesked så här tätt in på coast to coast.

Klubbkompisen Emil Mattsson hade en bra dag och var över 8 minuter före mig i mål.

På tal om ålder. Vi gamlingar brukar trösta oss med att räkna om våra tider med ett handikappsystem, wava, när tävlingarna inte är åldersklassindelade. Var och en förstår säkert att t ex en 70-åring får storstryk tidsmässigt av en ungtupp. Men för den skull kan 70-åringens prestation vara minst lika bra som ungtuppens när 70-åringen jämför sina tider med vad världens bästa 70-åringar gör på samma distans kontra när ungtuppen gör samma jämförelse med sina jämnåriga. Det är det som wava går ut på.

Gör man så stiger jag från dagens 34:e plats till 9:e. Med mina 1.10.21 slår jag till exempel 38-åringen som kom sexa och var 12 minuter snabbare. Visst, en sifferlek, men ofta glöms gamlingarna bort när strålkastrljuset bara riktas mot segraren.

Jag minns en tävling för några år sedan då killen i närmast SM-klass skroderade om vilken kanontid han gjort.

-Men tror du att du vunnit om tiden räknats om med wava? frågade jag.

Oj vad sur han blev! Men det var inte meningen att ringakta hans prestation. Vill du räkna om dina egna tider kan du kolla det här räkneverket:

http://www.pinebeltpacers.org/AgeGrade/newwava.html

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Emil - 2010-03-20 21:41:26

Grattis, du slog mig i WAVA med stor marginal ... Tyvärr hann jag inte med en bastu idag, vi får ta raincheck på den vid Finalloppet i november :)

#2 Oliver Sture - 2010-03-21 16:28:11

På tal om gamlingar. Bläddrade nyss i en gammal Runners om 77-årige Ed Whitlock som sprang Rotterdam Marathon, 2007, på 3.04.54. Där har vi gamlingar en prima riktkarl!

Bra jobbat på dina 16 km!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg