Kommentarer på Jag har fått presidentstaus!


Hotel Packwood är den äldsta kommersiella byggnaden i samhället. Här tog jag in i Presidentrummet på andra våningen närmast bakom skorstenen.

En svensk kontinentlöpare är inte bara kung i USA. När jag idag anlände till det lilla samhället Packwood  blev jag mottagen som om jag vore en amerikansk  president.

Marilyn, ägarinna till anrika Packwood Hotel, utbrast direkt:

-Du ska ha Presidentrummet!

Och så hjälpte hon mig in med vagnen. Jag fick nycklarna till rum nummer 6, ett rum som president Theodore Roosvelt lär ha sovit i. Uppgiften har Marylin dock inte lyckats få officiellt bekräftad. Rummet var helt ok och gick liksom hela hotellet i gammaldags stil. Presidenten kunde däremot inte som jag bekvämt luta  sig tillbaka i sängen och med trådlöst internet sända iväg sin bulletin.

Från hotellfönsret såg jag några renar beta på gräsmattan utanför. Nyligen åt de upp hotellets blommor och frågan är om den sparade pingstliljan i krukan utanför hotellentrén står kvar imorgon bitti.

Packwood ligger på 300 meters höjd vid foten av fjällen, mellan Mt Rainer, Mt Adams och Mt Heleen. I morgon kommer jag att springa upp till skidorten White Pass på 1 372 meters höjd. Här är risk för att det är snö på vägen men babyjoggern med sina smala däck bör ta sig fram lätt om föraren dessförinnan inte är helt slut.

Packwood ger ett lite spöklikt intryck. Skidturisterna är borta sedan skidanläggningen White Pass i veckan stängde på grund av snöbrist och renoveringar. Ortens många hotell skriker efter gäster och idag bommade pensionärsbingon igen.

Marilyn bekymrar sig inte bara för blommorna utanför hotellet.

-Jag har tappat 70 procent av omsättningen. Det var länge sedan vi hade så här lite snö, säger hon och berättar samtidigt att jag och ytterligare en person är de enda gästerna idag.

Dagens löpning blev ovanligt kort, bara 25 kilometer. Jag tog sovmorgon , serverades en kunglig frukost hos värdparet Robert och Edie Aydellott innan jag framåt 11-tiden styrde kosan mot Packwood.

Robert och Edie utanför sitt stora hus i Randle. Edith flydde till USA med sina föräldrar i samband med att Sovjet invanderade Ungern 1956.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Pelle - 2010-04-13 04:12:17

Verkar vara mysiga ställen a la Twin Peaks du besöker! Lycka till med din löpning och allt runtomkring.

#2 Jimmy - 2010-04-13 06:38:26

Utrycket att "jag skulle inte vilja vara i dina skor" kunde inte stämma mindre än nu.

Just nu lever du mångas stora dröm!

#3 Nyagubben - 2010-04-13 09:54:10

Lycka till Björn skall bli spännande att följa dig!

#4 Kalle - 2010-04-13 13:24:51

Redan knappt 5% av vägen, och snart blir det nedförsbacke ;)

Skulle vilja ha ditt mod att göra samma sak, verkar magiskt.

#5 Jan Suneson - 2010-04-13 13:42:31

Ni känner väll till att ni följa Björns äventyr visuellt med hjälp av de finna Google Maps kartorna. Ni kan själva se alla hålor, matställen, motell ja nästan varje sten och träd Björn passerar. Att göra en hel etapp tar nästan lika lång tid som att löpa sträckan, men välj ut russinen. I dag knäcker Björn sitt första riktiga pass på etappen Packwood ? Silver Beach då han passerar White Pass (1300 m). Här ligger också en skidort med samma namn (fallhöjd dubbla Sälen).
Gör så här:
Förstora upp dagens etapp (kartor 2010).
Cirka 3 km nord väst om den sydliga böjen ligger White Pass.
Öka förstoringen så att du ser White Pass Skiresort.
Placera nu den gula lilla gubben i västra hörnet (använd musen) på den blåa färdlinjen.
Nu dyker vägen upp och du kan klicka dig över passet och se insända bilder från skidsorten.
Tyvärr stängde stationen i söndags så blir inga skidor för Björn den här gången. Kanske bättre tur längre fram.
Ja nu vet du hur du nästan kan dela rum med Björn.
Ps
Jag får kolla in presidentsviten lite närmare. Skall också bli intressant att höra om GPS en lotsar in dig på en del genvägar efter passet.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg