Kommentarer på Blommande indianreservat


Äppelträden har precis börjat slå ut i indianreservatet.

Jag springer nu i ett indianreservat, Yakama Indian Reservation. Totalt finns det cirka 300 reservat i USA och det kommer att bli några till jag ska genomkorsa på min resa österut.

Paradiset fortsätter. Blommande fruktlundar är väl nästan det vackraste man kan se? Här i dalgången mellan städerna Naches-Yakama-Toppenish lever man till stor del på fruktindustrin. Jag ser den ena lunden efter den andra, stora lagerlokaler och små försäljningsställen. Tyvärr finns ännu ingen frukt att köpa för en hungrig kontinentlöpare.

I Yakama reservatet bor cirka 30 000 indianer. Jag är ute på farligt område, inte reservatet utan den freeway som kosrar landområdet. Får jag egentligen beträda denna väg?

Jag har läst om andra kontinentlöpare som blivit avplockade från amerikanska freeways, vår motsvarighet till motortrafikleder. Jag blir därför lite skärrad när två polisbilar med blinkande ljus och skrikande sirener hastigt närmar sig. Puh, det var inte mig dom var ute efter den här gången.

Löpningen går allt bättre. Muskelvärken, jo jag har sådan efter 40 mils löpning på åtta dagar, känns inte lika mycket och ibland kan jag springa  i sådana "svindlande" hastigheter som 6 minuter per kilometer. Varenda svensk joggare skulle springa om mig.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Christoffer D - 2010-04-16 07:30:37

Hej igen,

Jag är liten nyfiken på att höra vilken modell du har på din babyjogger? De kanske inte ens är märket babyjogger du använder!!
Hur "stora" är hjulen? Är du 20tum runt hela vagnen?
Är lite sugen på att köpa en själv nämligen och du om någon måste ju kunna komma med bra tips :)

#2 Björn - 2010-04-16 14:03:48

Ja, det är Baby Jogger och 3 st ordinare 20" hjul men däck och slang utbytta till racingmodell, smala alltså för att rulla lätt. Vagnen rullar otroligt lätt, är förmodligen marknadens bästa för löpning och var bäst i test i Råd & Röns senaste test för någon månad sedan. Hade själv velat ha en med 24" bakhjul, modellen gjordes något år, me lyckades inte få tag i en sådan.

#3 Jan Suneson - 2010-04-16 15:59:20

Hej
Det ser verkligen inbjudande ut. Bedriver indianerna här kasino verksamhet som i Oklahoma.? Du kan ju prova frukten i jäst form (vindistrikt).
Angående berg så har jag kollat lite. Norra Rocky Mountains är inte så höga. Om jag inte har fel så kommer du upp på 1595 m när du passerar Lolo Pass på etapp Q
Jag skulle vara hemma i Sverige idag men som du kanske vet är hela Europas flyg i kaos på grund av ett vulkanutbrott på Island. I bästa fall kommer jag hem på söndag. Följer du nyheterna? Om inte Djurgården vann första mötet mot HV.
Kämpa på

#4 Björn - 2010-04-17 02:52:13

Vilket aber att bli strandsatt på grund av vulkanutbrott. Jag hade en jäkla tur att jag hann över till USA.
Ja, du har förmodligen rätt att högsta höjden blir Lolo Pass, ingen höghöjdsträning där inte. Däremot blir det i värsta fall två övernattningar utomhus innan jag når toppen. Kloka ord du skrev om ruttplanering, ja det kan ta nästan lika lång tid som att springa.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg