Kommentarer på Här slutar civilisationen


Nu bär det rakt ut i ödemarken med bergsklättring, snö, uteövernattning  och tio mil till närmaste bensinstation. Hur ska det här sluta?

-Det här måste vara paradiset!

Utmattad av hunger vacklar jag in på Wilderness Inn i Lowell efter 53 km löpning. Kathy och Debra i köket skrattar gott åt  den galne kontinentlöparen som inte sett mat på nio timmar.

Regn, kyla och brist på mat gjorde att dagens löpning blev ganska besvärlig. En restaurang som jag trodde skulle vara öppen var stängd och jag fick springa på tom mage för länge. Nu ordnade det sig till sist ändå och den sirloin steak med dubbel portion pommes frittes och två glas cola smakade otroligt gott när jag väl nått dagens slutmål, Lowell med två motell, en besninstation och en restaurang men inga andra hus.

Här slutar civilisationen. Nu väntar bara skogar, branta berg och snö. Skylten om 64 miles (10 mil) till nästa bensinstaion var lite skrämmande.

De närmaste dagarna känns väldigt ovissa. Imorgon blir det övernattning i det fria, sedan har jag ordnat rum på Lochsa Lodge i Powell var nu detta ställe ligger. Min bror Jan har föreslagit att jag drar om rutten och springer till "storstaden" Missoula i Montana och så blir det nog.

Nu går jag in två dagars i internetskugga. Förhoppningsvis kommer jag ur denna när jag nått Lolo Hot Springs i Montana och betvingat Lolo Pass på 1 595 meters höjd, den högsta nivå jag kommer att vara på.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 thomas ring - 2010-04-25 08:24:17

din amerikalöpning verkar helt fantastisk och jag är oerhört imponerad av din oerhörda energi och glädje med det du gör.Jag förstår att du ständigt upplever denna frihetskänsla som du beskriver.Jag önskar dig all lycka på färden och att du förblir skadefri

#2 Gunnar Bruun - 2010-04-25 10:20:19

Bjørn,

Har det aldri vært aktuelt å løpe sammen med noen? Ønsker du bare å løpe alene, eller kjenner du ingen som er "gal" nok til å gjøre det sammen med deg?

#3 Björn - 2010-04-25 14:16:17

Hej Gunnar. Som du och jag gjorde- sprang en dag tillsammans- vara mycket trevligt. Men jag skulle inte vilja ha sällskap hela vägen även om det kanske skulle vara lättare. Det är just ensamheten jag söker, att få bestämma allt själv. Men 2008 hade jag sällskap av min bror Jan när vi gjorde Denver-Oklahoma City och det hade sin tjusning. Kanske kommer jag framöver att förvarna löparklubbar i de städer jag passerar så att jag kanske får lite sällskap längs vägen.

#4 Uhlie - 2010-04-25 15:39:58

skönt att det flyter på så bra för dig !
tufft att sova i det fria
sprang 20 km med Henrik som är blind i dag
Erstaviks rundan via hellasgården
håller koll på din framfart lycka till .

#5 bureborn - 2010-04-25 18:32:49

Tänkte på dig och ditt nya äventyr på mitt eget lilla långpass idag. En verklig inspirationskälla är du! Väntar med spänning på att du kliver ur nätskuggan igen.

#6 Isak - 2010-04-26 06:09:17

Vill tacka för trevlig läsning och fina bilder! Du inspirerar för egen träning och framtida mål.
Lycka på färden och sköna skor önskar jag dig.

#7 Jan Suneson - 2010-04-27 16:12:28

Nu väntar hela Sverige (världen) på en rapport från Lochsa Lodge, eller håller du oss nervösa ända fram till Lolo Hot Springs 3 mil längre fram och förhoppningsvis en övernattning innan du springer ner till Missoula. Ser att vädret inte är det bästa. Klarade du dig utan minusgrader och snö? Det skall bli några grader lägre på onsdag och kommer det nederbörd så går gränsen för snö vid ca 1000 möh.
Hoppas att du inte missade infarten till Lochsa Lodge (Elk Summit Road). Jag tror inte att man ser anläggningen från huvudvägen.
Här är en mycket intressant länk http://www.mikelingcycling.com/transam/day17.html. Mike är en cyklande vietnames. Tyvärr skiljs era vägar efter Missoula. Mycket välgjord blogg.
Ps Fråga om det var samma Lochsa Lodge som brann ner 2002 och som ägdes av en svensk.

#8 jens - 2010-04-27 19:21:42

Det är fantastiskt inspirerande att följa dej på din löpning!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg