Kommentarer på Oss kontinentlöpare emellan


Paul Staso (45 år) från Missoula i Montana kom ut och mötte mig längs vägen. Han sprang coast to coast 2006 och har sedan dess varit en av mina stora inspirationskällor. Foto: Paul Staso

Chansen att två kontinentlöpare ska  träffas är inte särskilt stor. Men idag skedde det  när jag mötte Paul Staso och hans familj i Missoula i Montana.

Statistiken säger att totalt cirka 15 personer ska ha sprungit/gått tvärsöver USA ensamma och utan att ha använt följebil eller liknande. I denna lilla grupp ingår hittils två svenskar; Rune Larsson och jag. Säkert ingår många fler men de flesta av de drygt 200 som ska ha korsat kontinenten gör det med hjälp av följebil, några springer i grupp. Samma statistik säger att 24 gjort det två gånger, kanske hamnar jag i den gruppen också.

Det var därför lite speciellt när jag nu för andra gången sammanstrålade med en sk JSRU (journey single runner unsuported)- första gången var vid starten i Westport för drygt två veckor sedan då John Wallace III dök upp.

Vad Paul och jag talade om? Allt mellan himmel och jord. Men naturligtvis också  löparsnack på den absolut nördigaste nivå man kan tänka sig. Paul tog emot mig som en kung, visade upp familjens ståtliga villa med fri utsikt över ängar och fjäll. Missoula med drygt 60 000 invånare ligger fantastiskt vacket i en gryta omgiven av snöklädda fjäll. Efteråt gick vi på fin restaurang. Vad vi drack? Cola!

(borttagen bild)

Paul med hustru. Villorna i det här området håller prismässigt nästan Stockholmsklass.

Det känns som jag i dubbel bemärkelse har vinden med mig; jag har hittills inte haft några större problem och idag blåste det dessutom kraftig medvind samtidigt som det var härlig utförslöpning. Det 53 kilometrarna från Lolo Hot Springs till Missoula var därför snabbt undanstökade, för första gången var jag så stark att jag kunde springa i de få uppförsbackarna.

Självsäkerheten tog sådana proportioner att jag idag för första gången vågade visa vad jag egentligen håller på med- framsidan på reflexvästen visades upp med texten "COAST TO COAST". Först nu förstår bilisterna vad jag håller på med och kanske blir jag inte stoppad av polisen, som tror att jag är på rymmen med ett barn i vagnen (så var det förra gången).

Tidig morgon, kallt och lite snö i luften. Jag har lämnat Lolo Hot Springs efter en mycket kall inkvartering i en "cabin" där hyran bara var 30 dollar.

Morgondagen blir kort, 36 km till Rock Creek, löpning till stor del på motorväg (interstate) Jag har lagt om rutten och följer nu Jans förslag. För närvarande ligger jag furstligt inkvarterad på motell här i Missoula och har till och med hunnit tvätta alla kläder i tvättmaskin. Just hygien och omvårdnad av utrustningen tror jag är oerhört viktigt för att ha någon chans att klara det hela.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2010-04-29 15:06:11

Du har nu knäckt både Kaskadbergen och Klippiga bergen, Skulle vara intressant och få en jämförelse mellan 2007 och 2010. Försök att bortse från väder påverkan.
Fick du mitt mail?
Kämpa på ? det blir varmare
Ps Ingick tvätten i rumspriset?

#2 jBjörn - 2010-04-29 15:51:03

Ja, jag fick mejlet. Har nu också fått kontakt med "fiskemotellet"

#3 Berndt Hallberg - 2010-04-29 21:11:56

Hej Björn och lycka till med fortsättningen. Får en känsla av att du t.o.m.tycker det går bättre och lättare än 2007 eller så är du inte bara enormt positiv till det du håller på med att genomföra utan närmast euforisk, du verkar stortrivas. Är det den nya totala friheten som slår igenom med full kraft måntro?
Härligt spännande och underhållande att följa din blogg. Hälsn. H-expressen.

#4 Björn - 2010-04-30 02:13:32

Hej Berndt, roligt att du följer bloggen! Det är absolut lika roligt den här gången och jag är jäkligt positivt inställd, annars går det inte. I ärlighetens namn ska dock sägas att jag inte är lika stark som 2007 men kanske ändå tillräckligt stark. Sedan hoppas jag att jag ska vänja mig bättre vid dagsdoserna som oftast ligger på runt 5 mil, ungefär som 2007.

Hoppas du deltar i MIK:s GP-tävlingar. Du ska få en match när jag kommer tillbaka framåt sensommaren!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg