Kommentarer på Skräcködla räddade mig


Snöandet och regnandet gjorde att jag frös fruktansvärt om händerna. Det hjälpte inte att hålla sig i rörelse, vantarna blev dyblöta eftersom gummihandtaget på babyjoggern sög åt sig vätan. Molnen slickade trädtopparna.

För löparen är regn och kyla en av de sämsta kombinationerna. Händerna är mest utsatta och idag höll jag på att knäckas. Lyckligtvis räddade en skräcködla mig!

Utfrusen stapplar jag in på Sinclairs bensinstation i det lilla samhället Clinton drygt tre mil öster om Missoula. Jag måste snabbt komma in i värmen, torka upp och få lite mat i mig. Händerna skakar och jag har stora problem att få upp sedlarna ur plånboken. Expediten får hjälpa mig med att få upp locket till flaskan.

Inget bord fanns att sitta vid på bensinstationen och som värsta luffaren fick jag stående inta min mat. Jag frös och ojade mig så mycket att personalen tyckte synd om mig och snart kom räddningen.

Det var inte särskilt varmt inne på stationen och toaletten där den förmodade värmen fanns var upptagen. Läget var smått förtvivlat men när det är som dystrast brukar det nästan alltid finnas en lösning. Det är ju det budskapet jag försökt förmedla här på bloggen.

Jag har dåliga erfarenheter av Sinclair, som i sitt varumärke har en bild på en dinosaurie. Kedjan har 2 600 stationer runt om i USA, finns ofta på de allra  minsta orterna och maten brukar vara dålig. Men idag skulle man lite hårdraget kunna säga att det faktiskt var en dinosaurie som räddade mig.

Sinclairs varumärke.

-Jag ska hämta handvärmare till dig, sa en av expediterna, som visserligen inte alls hade några likheter med forntidsdjuret.

Jag förstod inget, fortsatte att skaka men snart var kvinnan tillbaka med några  påsar  hand- och fotvärmare. De liknade trosskydd, jag har aldrig sett något liknande.

-Stoppa det här i dina vantar så ska du se att du slutar frysa. De värmer gott i 7-8 timmar, log hon och vägrade att ta betalt för hokuspokusprodukterna.

Och se de hjälpte! Plötsligt blev det behagligt varmt i vantarna och jag kunde fortsätta springturen i regnet på motorvägen. En mil bort väntade ett  härligt motell och ett varmt bad.  Dagen var räddad!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2010-04-30 12:25:25

Om du undrar var det var för hokuspokus Björn använde sig av så klicka på länken. http://www.outdoorstore.se/?artnr=PKTGR-200
Jag har själv använd dem i kalla januari liftar och på Mont Blanc. Dom är helt fantastiska.
Såg du skylten bredvid videostället (jag förstorar alltid upp bloggbilderna) ?Flies available behind counter? Först trodde jag att den syftade på porrfilm (flies=gylf), Björn är ju i dubbelmoralens land där man inte pinkar längst vägkanterna. Sedan förstod jag att det måste betyda fiskeflugor.
Du läser väll bloggen på engelska också (klicka på flaggan). Den fantastiska översättningen görs varje morgon av Ragnar Suneson, Björns mellanbroder.
Ps
Skitväder dom närmaste dagarna, men det blir långsamt varmare.

#2 Larry - 2010-04-30 14:18:45

Kul att följa dig igen Björn!
Jo, handvärmare och de något större kroppsvärmarna är bra tex om man campar när det är kallt. Kan ju kombineras med militärens MREs, Meal Ready to Eat, som ofta också tillhandahåller en värmare som bygger på en liknande kemisk reaktion som handvärmarna. Maten är kanske bara god om man är djävulusiskt hungrig:

http://tinyurl.com/22rg3zs

Men snart blir det varmt!

#3 Björn - 2010-04-30 15:56:23

Roligt att du följer mig igen, Larry. Jag vill minnas att du älskade papperskartorna, nu har jag nästan övergett dem och använder GPS och Google Map i datorn.

#4 Sigrid - 2010-04-30 20:17:51

Såna där fotvärmare hade jag när jag var i Boden i vintras, toppenbra! Härligt att läsa att det flyter på så bra; heja heja!

#5 Andreas - 2010-05-01 09:28:13

Härligt. Kämpa på!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg