Kommentarer på Och då sa jag till Highway Patrol . . .


Tuff kille med svarta handskar, skjutvapen, solbrillor och kortärmat . . .

. . . och mjuk kille i svarta tajts, vindoveralljacka, löparmössa och löparvantar. Jag slapp följa med in på stationen den här gången.

Springer du på motorväg (Interstate) får du räkna med att Highway Patrol håller ett vakande öga på dig. Men tuffingarna är inte så farliga som de ser ut, lärde jag mig idag.

I förra inlägget hoppades jag att Montana Highway Patrol skulle stoppa mig så att jag fick visa upp mitt  intyg om att jag får springa på Interstate i hela Montana. Önskan uppfylldes idag när jag stannat till på en rastplats högt uppe i bergen för att äta mina smörgåsar och dricka min chokladdryck.

Highway Patrol hade också stannat till här för att kolla upp en misstänkt förare. Där stod jag och åt mina mackor i godan ro bakom joggingvagnen med skylten "Coast to Coast". Vi tittade intresserat på varandra och snart klev en konstapel fram tilll mig.

-Hej, springer du kust till kust?

Och så började han bombardera mig med frågor om mitt löp. Det var inte tal om att jag inte fick vara på Interstate. Så länge jag håller mig på vägrenen är det helt ok, menade han. Mitt polistillstånd behövde jag aldrig visa upp och konstapeln, som jag tyvärr missade namnet på, tog mig i hand och önskade mig lycka till på färden mot Georgia.

Högst upp på toppen låg det snö längs vägen. Jag fick gå flera kilomter i de branta backarna där det luktade bränt bromsband från långtradarna.

Högsta höjden hittills på den här trippen. Min GPS visar 1 930 meter.

Dagens löpning blev den kortaste hittills, bara 38 kilometer till staden Whitehall, som märkligt nog har ett Super 8, en av mina motellfavoriter. Ändå var löpningen inte särskilt lätt och jag tänker då inte på backarna (nerförsbackarna är egentligen värst). Nej, det var vinden som var problemet. Jan varnade för styv kuling men jag undrar om det inte var storm jag var ute i. Sidvinden var så kraftig att vagnen flera gånger höll på att välta och jag fick med all kraft hålla emot.

Imorgon tisdag bär det av till Three Fork. På en Kinarestaurang här i Whitehall fick jag av ett ungt par  tips om en mindre väg som skuggar Interstate och kanske tar jag den. De tyckte jag var en så intressant person att de bjöd mig på middagen. Det har jag råkat ut för några gånger tidigare i USA men aldrig i Sverige. Är inte det en sed vi borde införa här också?

Och så "Dagens fråga". Vad är det här för överkört djur jag såg, en prärievarg??

 

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Oliver Sture - 2010-05-04 05:29:03

Att döma av hur vargen ser ut är det nog klokt att hålla sig på vägrenen. En fråga som osökt inställer sig: Hur är trafiken? Gles? Tät? Snabb? Tung?

#2 Björn - 2010-05-04 05:40:13

Hej Oliver! Trafiken är gles på just denna Interstate och lastbilarna går trots den breda vägrenen ut i ytterfil när de möter mig. Man kör dessutom långsamt så här känner jag mig säker. Började räkna antalet Volvolastbilar när jag tyckte de var ovanliigt många. Men tyvärr, högst 1 på 10 är Volvo.

#3 Martin - 2010-05-04 07:04:01

Japp det där är en synnerligen död prärievarg!

#4 Maria - 2010-05-04 07:41:09

SKickar lite svenska krafter till dig! Tack för fin och inspirerande blogg. Duktig kämpe du är!!

Ha det gott!

#5 nyagubben - 2010-05-04 08:08:06

Om jag inte visste bättre skulle jag säga "en varg i fårakläder".... keep running björn!

#6 Jan Suneson - 2010-05-04 09:38:57

Björn är nu uppe på en högplatå. Det blåser stark medvind och är någon plusgrad.
Jag citerar Ulf Lundell ?Vi trivs bäst i öppna landskap?. Har du glykol i vattentanken?
Kämpa på

#7 Björn - 2010-05-04 15:08:11

Hoppas du får rätt med medvind och inte sidvind så att jag blåser av vägen. Ingen glykol, inte heller vatten i tanken. Räcker med någon flaska löst liggande i vagnen nu när det är så kallt.

#8 Jan Suneson - 2010-05-04 15:13:17

Tider
Klocka och tid är marigt. I Montana använder man sig MT Time (Mountain time), Man är 8 timmar efter oss. Några ex
När vi slår på datorn klockan 7 på morgonen för att läsa bloggen, då släcker Björn sänglampan (23.00).
Björn brukar äta frukost runt 8.00 sedan kollar han E-post och våra kommentarer (svarar). Då kommer vi hem från jobbet (16.30).
Finns det ett matställe längs vägen brukar Björn ta en lång lunch 12.00-13.30. Datorn brukar tas fram. Då dricker du te till Aktuellt.
Etappmålen brukar nås runt 16.00-17.00 men det kan bli senare. Då gäller dusch, mat och bloggskrivning. När du väcks av morgontidningen eller kommer hem från krogen (4.00) kan du läsa den färska bloggen.
Rörde jag till det? Här är ett enkelt program som hjälper dig.
http://www2.skolor.pedc.se/mellanheden/tid.htm

Ps
Varför ser våra poliser så mesiga ut jämfört med USA:s. Får våra bära solglasögon i tjänsten? Björn, bilen såg nytvättat ut trots väglaget. Såg du några fångar i närheten?

#9 Björn - 2010-05-05 03:28:56

Inga fångar den här gången. Men även här i Montana kan de användas för yttre tjänst, t ex plocka skräp på gatorna. Sett med svenska ögon är det förnedrande att i fångdräkt visas upp för allmänheten på det här sättet.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg