Kommentarer på Medvind i paradiset


Jag springer  på highway 2 längs Jefferson River och en liten järnväg. Vägen slingrar sig mellan de branta bergen och här är otroligt vackert. Medvind och nerförsbacke- kan det bli bättre för en löpare?

Three Forks- vilket lustigt namn på en stad. På pizzerian här bröt jag visserligen sönder tre plastgafflar men namnet har inget att göra med gafflar.

Idag blåste det så kraftig medvind att jag ibland tvingades bromsa vagnen för att inte flyga bort. Trevligt men fortfarande är det fruktansvärt kallt vilket gör att den rätta stämningen inte vill infinna sig riktigt. Och i morgon väntas ännu kallare väder, bara några plusgrader.

I Three Forks rinner floderna Jefferson River, the Gallatine River och Madison River samman och bildar MIssouri River. Stan är annars inte mycket att se, en huvudgata med rätt ruffiga butiker, alltså som det brukar se ut i amerikanska småstäder. Då var de 55 kilometrarna hit dessto mer sevärda. Tyvärr hann jag inte med att besöka Lewis & Clark Caverns, en stor droppstensgrotta.

I morgon onsdag bär det av till Bozeman och jag har blivit förvarnad om att lokaltidningen vill intervjua mig. Löpare är ju en udda företeelse och jag har hittills inte sett en enda joggare trots att jag nu faktiskt avverkat drygt 25 procent av distansen.

Dagens fråga:

Vad kan det här vara för konstigt jordbruksredskap och när kan det vara tillverkat? Maskinen är av märket Mc Cormick-Deering.

 

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Putchi - 2010-05-05 06:32:41

Ser ut som en hästdragen skördetröska. Hoppas du får det varmare snart men den riktiga vårvärmen har det lite svårt här hemma också.

#2 Oliver Sture - 2010-05-05 08:54:51

Skönt, Björn, att du får njuta lite medvind och en och annan utförslöpa. Det har du verkligen gjort rätt för! Vad maskinen beträffar så tror jag som Putchi på ett tröskverk, men någonstans på verket bör det finnas ett hjul för remdrift som säkert drevs med hjälp av kraftuttaget på en traktor.

#3 Paul - 2010-05-05 14:49:23

Good for you. The Bozeman newspaper never wanted to interview me during either of my solo runs across Montana. - Paul

#4 Jan Suneson - 2010-05-05 15:54:39

Jag tog en liten promenad i Gävle idag. Det var ruggigt men ändå minst 5 grader varmare än där du är. Har sett att det alltid är minusgrader på nätterna. Betyder det att du startar på vita vägar?
Three Forks är som Björn skriver en typisk amerikansk småstad. Gå in med ?gula gubben? och kolla. Du kommer att hitta Björns motell (Brooken Spurs), pizzerian (där plastgafflarna bröts), den typiska saloon parkeringen på Main Street, ödle macken, silosarna, memorialparken. Ja allt fanns där utom vattentornet.
Funderar själv på att göra ett Coast to Coast hemma i vardagsrummet med löparband och dator. Det är i alla fall varmare.
To Paul
We wrote: We will just inform you that there will be a bear running on the street?s of Bozerman tomorrow.

#5 Björn - 2010-05-05 16:58:18

Nej, det är ingen is på vägarna när jag startar. Jag tycker jag alltid kommer iväg lite för sent från motellen, aldrig före 8 och oftast 9-10. Men det är en del att pyssla med på kvällarna, bloggandet inte minst, så jag kommer sällan i säng förrän runt midnatt.
Det var som tusan att det med gula gubben t o m gick att se pizzerian!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg