Kommentarer på Grizzlybjörnar hjälpte mig


Paret Ami och Bill Testa har tagit hand om två  Grizzlybjörnar som farit illa i fångenskap. Själva släppte de in en annan Björn, som behövde lite värme och sällskap när han stånkat sig upp på högsta toppen där björnhängnet låg.

Stark som en björn. Ja, kanske men idag fick jag  hjälp av grizzlybjörnarna Brutus 8 år och Sheena 24 år. Deras skötare lät mig komma in och värma mig i  björnhängnet när det snöade som värst uppe i bergen.

Ja idag rådde minst sagt tuffa förhållanden. Det snöade hela dagen och det var bergsklättring igen på motorvägen. Ingenstans fanns att stanna för en matpaus inomhus och när jag uppe på toppen av ett av bergen vek av på exit 139 var tanken att äta mina mackor och dricka min iskalla sportdryck ståendeunder motorvägsviadukten.

Bilden ljuger inte, jag var så stark att jag kunde springa uppför backarna trots att det vädermässigt rådde vidriga förhållanden. Men går det bra, jag då känns det också bra.

Det är den 6 maj men det här är inte onormala förhållanden i Montana. Joggingvagnen fick några timmar senare tina upp inne på McDonalds i Livingston.

Nu slapp jag dessbättre stå där som en stackare under motorvägen och huttra. Nästan som i en hägring såg jag i snögloppet en skylt med en jättelik grizzlybjörn. En "djurpark" här uppe där det inte finns ett hus! Anläggningen var stängd men ägaren Bill Testa tyckte synd om den frusne kontinentlöparen och släppte in mig på kontoret där jag kunde äta min smörgåsar.

-Eftersom du är en väldigt speciell gäst ska du också få titta på björnarna, sa hans fru Ami och jag fick beskåda den jättelika Brutus och den betydligt mindre honan Sheena.

Det är som alla portar öppnar sig där jag drar fram. Den amerikanska hyggligheten är verkligen framträdande. Ett annat bevis på det fick jag när jag besökte två löparbutiker för att köpa nya skor och komplettera klädförrådet. I en butik fick jag några påsar handvärmare ( de behövdes idag) och i en annan några vantar (de behövdes också idag). Det hade aldrig hänt på Stadium i Stockholm om jag kom in och berättade att jag sprang från norr till söder i Sverige.

Tyvärr hade ingen av butikerna de skor jag brukar springa i. Så det får bli Dagens Fråga: i vilket skomärke har jag sprungit i under alla mina löparår?

De här skorna borde bytas ut snart men märket fanns inte att köpa i butikerna i Bozeman.

Orkar du höra den nära 25 minuter långa intervjun lokaltidningen i Bozeman gjorde med mig på springande fot, klicka då på den här länken.

http://www.bozemandailychronicle.com/sports/other_local/article_5cef0a0e-58cb-11df-b923-001cc4c002e0.html

 

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Putchi - 2010-05-07 09:11:53

Reebook om jag inte minns fel. Men du kanske skulle byta till skidpjäxor istället i det där vädret? Men du lär väl tina upp när du närmar dig målet. Ha en fortsatt bra löptur.

#2 Peter - 2010-05-07 10:10:13

Brooks ska det väl vara?
.

#3 Pelle - 2010-05-07 12:01:20

Visst, det är Brooks. Trodde du hade med dej några extrapar Björn?

#4 Jan Suneson - 2010-05-07 12:25:30

Jag hade rekat Brooks Adrenaline i Bozeman, men det sket sig visst. Det lär inte vara någon kris ännu men Björn och jag jagade Brooks i Oklahoma en hel dag så det kanske blir svårt.

#5 Erik - 2010-05-07 13:08:08

Pappa, det går fortfarande inte att skicka bilder. Du får radera mer mejl i din inbox.

#6 Peter - 2010-05-07 15:04:42

I Billings så ska det finnas ett anatal Brookshandlare:

http://www.brooksrunning.com/dealer_locator.php
.

#7 Björn - 2010-05-07 15:04:45

Jo, visst är det Brooks jag hållit mig till. Men eftersom jag knappt prövat några andra märken vet jag inte om de är bättre än andra. Generellt billiga har de dock varit och genom att kanske springa dubbla tiden mot i butikerna rekommenderade har man väl sparat en del. Här säljs Brooks mycket på internet.

#8 Jan Suneson - 2010-05-07 15:56:52

En fråga om skor och väta.
Blir du dyngblöt om fötterna och måste kämpa med ett extra kilo?
Hoppas du kommer fram till Big Timber innan det blir mörkt och kan fota det lustiga hotellet (inte Super 8).

#9 Björn - 2010-05-07 16:53:10

Nej, väta i skorna aldrig något problem, konstigt nog.
Det är alltid händerna som är värst. Ska linda silvertejp runt handtaget på vagnen så att gummit inte suger åt sig vatten och gör vantarna våta.

Peter, tack för tipset om skorna i Billings.

Erik, jag har rensat.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg