Kommentarer på Mina osynliga medhjälpare


 

Mina bröder Jan och Ragnar, här tillsammans i franska Alperna, gör ett jättejobb för mig. Jan är allt i allo, planerar rutten och kollar upp alla detaljer, Ragnar översätter blogginläggen till engelska.

Nisse, min äldste son, är min webmaster. Själv är jag teknisk idiot varför Nisse har mycket att stå i när det krånglar.

Utan hjälp hemifrån hade det här löpet knappast varit genomförbart. Det är mer planerande än någon kan tro och själva löpningen känns ibland som det enklaste.

Finns det restaurang i hålan XX, vilken avfart på motorvägen bör jag ta, är det kuperat, vad är det för telefonnummer till motellet, hur är väderutsikterna? Allt det där och tusen andra saker tar min bror Jan i Gävle fram blixtsnabbt på internet.  Själv hinner jag ofta inte. Och min andra bror, Ragnar , pensionerad  adjunkt och språklärare i Tranås översätter dagen därpå mina texter till engelska. Bloggen har nu nära tusen dagliga besökare och många är från USA.

MIn son Nils, som arbetar på det börsnoterade datakonsultföretaget Softonic i Stockholm, har gjort hemsidan och fixar allt när det krånglar. Och min fru Sophia, som inte ser sin make på över 100 dagar, ger ensamvargen också ett enormt stöd. Skulle jag känna att jag var på rymmen hemifrån, ja då var löpet dömt att misslyckas.

Men även ni läsare betyder mycket med era kommentarer. Fast jag skulle gärna se att fler "vågade" kommentera. Det behöver inte vara något märkvärdigt, bara en hälsning, jag slickar i mig allt. Det första jag gör på morgonen är att slå på datorn och kolla kommentarerna och Gästboken.

 

Hotellet i Big Timber i Montana är från 1890 och är kulturminnesskyddat. Självklart tog jag in här, vilken fantastisk miljö!

Det blev mycket motorvägslöpning även idag, totalt 58 kilometer från Livingston till Big Timber. Visserligen medvind och lite nerförslut men jag var rejält tröttkörd, delvis beroende på att det inte fanns något matställe längs vägen. McDonalds frukostmeny i kallt skick längs vägkanten var ingen höjdare. Det var däremot  The Grand Hotel här i Big Timber. Det var nästan så man kände doften från barflickorna och krutröken från cowboysen. I nedervåningen hade de en gourmetrestaurang. Där vågade jag mig för första gången på att inmundiga alkohol, ett glas rött vin till pastan. Tyvärr serverar få retauranger pastarätter.

Och så Dagens bildfråga:

Längs motorvägen ligger den ena vätskefyllda flaskan efter den andra. Vad kan det vara för innehåll?

Vad är det här för något?

Morgondagen, lördag,  kan bli tuff. Två planerade dagsetapper har blivit en och det bär av till Columbus, drygt 65 kilometer. The Grand Hotell har lovat skicka med färdkost.

Keep on running!

 

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Anders - 2010-05-08 08:20:19

Det verkar inte bättre än att det där är flaskor med urin som lastbilschaufförer slänger ut, för de anser sig inte ha tid att stanna för toabesök...

http://www.roadsideamerica.com/rant/pee.html

#2 Nicklas - 2010-05-08 09:20:41

Håller med Anders... Fick vid ett tillfälle lifta med en trucker några mil mellan Arizona och New Mexico, han var dock lite renligare av sig än de som tagit samma väg som Björn, han kastade sina bakom sätet.
Du håller bra fart Björn. Härligt att höra att du njuter ditt äventyr, go go go!

#3 Jonas W - 2010-05-08 11:06:17

Pinkflaska! En av mina kompisar, från Illinois, berättade för mig om deras bilsemestrar runt i USA på 70-talet. Deras pappa vägrade att stanna annat än på de planerade stoppen. och det gällde även barnens toabesök! Det var bara att pinka i en flaska som gällde! Det kanske är spåren av det du ser? Spring på Björn, jag kollar din blogg varje dag och önskar att jag kunde springa med en bit. En annan gång.

#4 Jan Suneson - 2010-05-08 11:40:06

Fick ett mail från Björn i morse där han säger att han för första gången på årets tour fick vätskebrist. Ett vanligt problem då man vill minimera vikten. Tur att han visste att det inte var jos i flaskan.

#5 Putchi - 2010-05-08 11:55:36

Tack all ni som hjälper Björn. Älskar att läsa din blogg, de två milen runt Göteborg blir klart lättare när man tänker på att du springer 2-3 gånger så långt varje dag. Dessutom vet jag hur långt det från förra årets semester, http://nysf.blogg.se

#6 Pär Wikström - 2010-05-08 14:55:26

Hej Björn!
Du vill ha kommentarer, här kommer en:
Kul att det går så bra för dig. Och vilken fin blogg. Den är jätterolig att läsa. Imponerande att dina fötter (ja hela kroppen din) håller ihop trots alla milen utan vilodag på asfalt. Det var jag som skrev frågor till dig innan du for på jogg.se. Önskade du verkligen inte en sulky-vagn när du var på den där dirt-roaden där du tvingades vända om? Och kan det verkligen vara möjligt att du inte sett EN ENDA annan löpare efter 153 mil, det låter inte klokt?
Kör på, jag håller på dig!
Mvh Pär Wikström Skellefteå

#7 Björn - 2010-05-08 15:17:38

Nej, jag har faktiskt inte sett en enda löpare hittills. De finns i regel i de större städerna och där har jag inte varit. Det var likadant förr gången. Man joggar inte i småstäderna. Stora hjul på vagnen har jag haft nytta av i snön men på dirt-
roaden hjälpte inte ens de.

Ja, urinflaska var rätt (öppnade locket på en för att förvissa mig om innehållet). Aldrig sett detta tidigare men jag har å andra sidan inte löpt mycket på motorvägar.

#8 Jonas - 2010-05-08 15:38:58

Jag gillar verkligen att följa din blogg, väldigt inspirerande. Löparrundorna känns mycket lättare när jag tänker på att du springer drygt en mara om dagen :)

#9 Tove - 2010-05-08 17:16:10

Jag är gammal kampsportare som har sadlat om till löpning. Jag har sprungit ca 3-6 mil i veckan i ett drygt år nu och har hunnit med 2 millopp, en 1/4-mara, en 1/2-mara, ett terränglopp på 18,8km och nu stundar naturligtvis GBG-varvet följt av Stockholm Marathon. Eftersom Stockholm Marathon är det stora målet är min träning upplagd efter det och i förrgår gjorde jag träningsprogrammets längsta lång pass på dryga 30km.
Jag hade lagt en bana runt stans ytterkanter och det föll sig så att de sista 2km var utförsbacke. Det gjorde ont i varenda fiber när jag stolpade mig ned! Jag menar helt galet ont! Och jag har ändå en förlossning som referens! Det är meningen att jag ska springa ytterligare 12km 5/6...!?
Björn jag är fylld av beundran....jag menar du springer såna enorma distanser VARJE DAG! Oj oj!
Kämpa på :-)

#10 Daniel - 2010-05-08 18:36:11

Har följt dig på denna resa och får väl skämmas över att inte ha kommenterat din blogg. Tycker du skildrar din färd på ett exemplariskt sätt och det är inte utan att det rycker i äventyrsnerven när jag läser. Hoppas att kroppen din håller så jag får följa dig resten av vägen.

Har ett filosofiskt citat som jag tänker på när jag är ute och löper:

?Jogging is very beneficial.
It´s good for your legs and your feet.
It´s also very good for the ground.
It makes it feel needed.?

Även du får en dagens fråga: vem har sagt detta? =)

Keep on running =)

#11 Kalle - 2010-05-08 18:58:49

Så allt du gör är att springa 50+ km varje dag ;)

Sitter naglad framför datorn och väntar på uppdateringar varje dag. Keep on blogging!

#12 Rebecka - 2010-05-08 20:37:31

Jättekul att följa din blogg! Vilket äventyr du är ute på! Fortsätt blogga!! :)

#13 MisterBlister - 2010-05-08 21:50:12

Dagens fråga från mig blir:
Ifall både Björn och jag springer Växjö Marathon i höst - blir jag varvad av honom eller inte? Det är rätt jämna odds...
(Banan går åtta varv)

#14 Eahunddagis.blogg.se - 2010-05-09 01:40:29

Din blogg och de du gör är mycket inspirerande, jag har nog nästan aldrig ens joggat i hela mitt 18åriga liv, promenerar istället väldigt långt, men nog inte i närheten av dina sträckor ;-)
Läser här från iphonen varje morgon när jag öppnar ögonen, innan jag går till jobbet (hunddagis) :-)
Verkligen lycka till, ser fram emot att fortsätta följa bloggen!

#15 Björn - 2010-05-09 06:54:14

Nej, MisterBlister, du blir inte varvad av mig på Växjö Marathon. Jag vill minnas att jag hade ca 3.27 ifjol i Växjö och jag blir lusigare och lusigare för varje år.

Daniel, jag gissar på George Sheean för det lät så filosofiskt.

Oj vilken fart det blev på kommenterandet. Jätteroligt!

#16 Jan Suneson - 2010-05-09 11:24:49

Björn och Daniel
Det är Snobbens skapare Charles M. Schultz

#17 MisterBlister - 2010-05-09 12:42:31

Aha - då springer vi kanske tillsammans hela loppet , då...


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg