Kommentarer på Jag klarade viktkontrollen!


Jag och kärran står på vågen där normalt lastbilar ska stå. Jag fick grönt ljus  men . . .

. . .undrar om de här långtradarna klarade sig? Viktstationen låg längs I 90 utanför Laurel i Montana. Foto: Ofcr Candill (översta bilden)

Lite nervös rullar jag upp babyjoggern på vågen. Jag har en två liters Cola-flaska i vagnen, är nyäten på McDonalds och är därför inte helt säker på att jag nu ska klara viktkontrollen. Men lampan visar grönt och polismannen inne i hytten vinkar bakom glasrutan att jag kan passera.

Längs intestate ligger kontrollstationerna tätt där lastbilarna måste köra upp på en våg för att få fortsätta färden. Även om de inte har någon last ska de vägas. Sådana är lagarna i USA. Men vad gäller för en lastkärra som min? Det undrade jag när jag idag kom springande i duggregnet på Frontage road, så kallas de lite lugnare vägarna som ofta löper vid sidan av motorvägen.

Jag fick ett infall (det får jag ofta när löpningen går så där sagolikt bra). Jag sprang därför upp på vågen, knackade på glasrutan och bad den unge polisofficeren Candell kolla vikten.

-Godkänt, du kan fortsätta färden mot Georgia, skrattade han.

Som du förstår var det en sådan där dag då då allt fungerade. Inte ens regn och hård motvind vid starten från Best Western i Laurell satte ner humöret. Inget kunde stoppa mig dena dag. Det glada humöret, springet i benen och GPS:n styrde mig mot sportbutiken Sheels i "storstaden" Billings.

Bridget Chase på Sheels All Sports i Billings, Monta tog fram ett par underbart sköna Brooks Adrenaline till mig. Naturligtvis fick jag den "obligatoriska" kontinentlöparrabatten".

När jag kom inrullade i butiken för att köpa första paret joggingskor (det kommer att gå åt fem par innan äventyret är över) upphörde all verksamhet i butiken. Tre försäljare flockades runt mig, jag bombarderades med frågor och det verkade som om de för första gången i sitt liv sett en "riktig" löpare. En fjärde försäljare stod lite vid sidan av och bara gapade av förvåning. MIna utslitna joggingskor, som på amerikansk mark gått 80 mil och kanske det dubbla hemmavid, betraktades andäktigt. Självklart kände jag mig som kung i den butiken.

Det var även kungakrona på när jag tog in på ett av Billings flottaste motell, Holiday Inn Express. Att jag valde det berodde på att det det låg mest österut så att morgondagens (tisdag) löpning till Hardin inte blir orimligt lång.

-Det räcker inte med pensionärsrabatt, du ska ha mera, sa mannen i frontdesk och jag fick ett mycket förnämligt pris. Jag blev så paff och sträckte fram handen och tackade honom, något som han verkade uppskatta väldigt. Och vilket rum jag fick, kanske ett av de flottaste jag bott i. Men poolen och löpbanden på gymmet utnyttjade jag inte.

Dagens fråga blir:

Vad vägde jag och vagnen?

 

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Staffan - 2010-05-11 07:52:41

Björn: 62 kg
Vagn: 15 kg
Totalt: 77 kg

#2 nyagubben - 2010-05-11 08:13:46

Det nämndes "Brooks Adrenaline" finns det nån mer förteckning över utrustning, hade vart kul.

/nyagubben.se

#3 Axel Hemlig - 2010-05-11 08:34:35

Heja heja! Din blogg och framförallt din bedrift inspirerar oerhört. Blir glad varje gång jag läser här. Försöker anamma samma positivitet i de utmaningar jag möter. Ska följa utvecklingen med spänning och jag önskar dig all lycka i fortsättningen!!

#4 FredrikH - 2010-05-11 09:02:21

Låter som en riktigt härlig dag! Tack för en bra blogg, det är alltid en inspirerande start på dagen när det dykt upp ett nytt inlägg från dig.

#5 Putchi - 2010-05-11 09:13:28

Jo, dom amerikanska långtradarna är fascinerande. Hur man bär sig åt för att backa när man har tre släp bakom sig förstår jag inte.

#6 Rattawhut - 2010-05-11 09:29:36

80kg! keep in running!

#7 Ulf - 2010-05-11 09:38:22

Du nämner ofta att du äter på MC Donalds. Förstår att du med lätthet förbränner allt fett, men är det verkligen bra mat för en långlöpare som behöver mycket energi? Själv skulle jag ha svårt att springa efter ett besök på Mc D.

#8 Gunnar Bruun - 2010-05-11 10:51:21

Jeg tipper 78kg tilsammen.

#9 Kalle - 2010-05-11 12:50:26

Björn, hur många par skor alternerar du med när du är ute och löper i USA?

Jag tror att du tidigare nämnt att du brukar alternera mellan ca fem par skor när du är hemma, och att du vid ditt förra Coast-to-coast alternerade mellan två par samtidigt.

Kör du fortfarande med två par samtidigt eller har du gått ned på ett par för att spara vikt den här gången?

Ditt skomärke verkar lite svårt att få tag på, passade du på att köpa ett extra par i Billings? Framöver ser det ju ut som om du, förutom Rapid City(SD), endast kommer att passera mindre samhällen på väg till Kansas City.

#10 Per - 2010-05-11 13:25:16

Ekipaget vägde 169pounds!!!
mvh
Per

#11 Petra - 2010-05-11 15:51:32

Jag måste säga att jag är grymt imponerad av dig! Blir lika inspirerad varje gång jag läser ett av dina inlägg... Först tycker jag det känns tungt att gå ut o springa 7km här hemma, men när jag läser din blogg känns det ju bara löjligt, hehe =).
Kämpa på!!! Du är en förebild för alla löpare!

#12 Daniel - 2010-05-11 16:34:24

Björn 61 kg - ekipage 13 kg - 74.
Tack för ännu ett intressant inlägg, alltid lika trevlig läsning.

#13 Jan Suneson - 2010-05-11 17:36:43

Snart startar Björn de nästan 7 mil långa etappen ner mot Hardin. Löpningen går hela tiden på motorvägen. Inte ett hus finns och landskapet är väldigt trist. Vädret kunde varit bättre och det blir nog motvind idag också. Gå gärna in på kartan och placera den gula gubben på vägen. Spring några kilometer här och där. Ja det är värre än Norrlands inland.
Hoppas det finns några uppmuntrande hälsningar till Björn när han hungrig, frusen och trött når Super 8 i Hardin vid 3-4 tiden i natt.
Planerna för Indianlandet är fortfarande mycket osäkra. Jag bävar för allt jag läst. Fattigdom, alkohol, knark och ett ödelandskap som börjar bli lite kulligt.

#14 Annika - 2010-05-11 20:23:06

Tack för en fantastisk blogg! Jag är mycket imponerad av både din löpning och ditt skrivande. Du är så inspirerande! Hoppas att du fick en bra etapp till Hardin även om den var lång!

#15 Nicklas Medin - 2010-05-11 23:53:02

En hälsning från Småland !!
Sprang 2 mil idag, Och tänkte på hur imponerande din löpning är !!

jobba på....

#16 Björn - 2010-05-12 08:14:27

Ulf, jag äter ganska varierad mat, inte bara snabbmat. Men fet mat är nog inte fel för en långlöpare. Börjar faktiskt li lite mager om bena (revbenen).

Kalle, jag alternerar liksom tidigare med två par skor. Nästa skobyte blir nog som du säger i Rapid City eller Kansas City..

"Nyagubben", nej jag har ingen inventarielista. Lättast möjliga packning som ryms i en 35 l sportbag + löparrygga. Halva packningen upptas av campingutrustning (självupplåsbart liggunderlag, Haglöf Bivac, sovsäck). Nya tekniska prylar är mina två GPS.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg