Kommentarer på En hård dag med bra avslutning


Löpning på trist motorväg i hård motvind, regn och i en massa backar sög musten ur mig. Det blev en av mina hårdaste dagar, totalt 67 kilometer.

Skall jag bli rånad eller skalperad imorgon onsdag då jag börjar korsa det ödsliga indianreservatet här i östra Montana? Området sägs vara farligt för främlngar och nog är jag lite skraj.

Jan och jag har ägnat dagar åt att få ihop rutten över indianreservatet där general Georg A Custer och hans fem kompanier år 1876 blev helt utplånade av siouxer och chyenner i slaget vid Little Bighorn. Problemet är att här finns knappast några motell och att avstånden är så stora. Dessutom har flera personer varnat mig för att campa i området.

Det är alltså nu problemen börjar. Så sent som för bara några timmar sedan hade jag ingen aning om hur logistiken skulle lösas. Men när det är som dystrast finns det alltid en lösning. Jag ringde ett av motellen som i sin tur kontaktade en privatperson, som imorgon skall komma ut och hämta mig när jag avslutat dagens löpning. Jag får skjuss till ett motell i Ashland och blir skjussad morgon därpå tillbaka till platsen där löpningen avslutades. Så där kommer jag nog hålla på några dagar innan jag nått civilisationen i South Dakota.

Dagens löpning var ingen höjdare- 67 kilometer på en urtrist  och ödslig motorväg i hård motvind och regn.  Ibland kändes det som jag stod stilla. En del bilar tutade uppmuntrande på mig, att se en fotgängare här ute är rena sensationen. På något märkligt sätt nådde jag ändå Super8 i Hardin.  Trött och uthungrad vacklade jag in på Pizza Hut och nu känns allt normalt igen. Tänk, det är egentligen bara mat och sömn och lite löpning människan behöver för att känna sig tillfreds.

Svaret på gårdagens fråga om vad jag och vagnen vägde är 200 pounds (90,7 kilo). Det låter lite mycket med tanke på att jag själv bara väger lite drygt 60 kilo. Närmast rätta svaret med 83 kilo kom Torbjörn S. Grattis!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Daniel - 2010-05-12 09:22:42

Nu har du lagt lite mer än en tredjedel bakom dig. Bra jobbat!!!
Jag kommer med spänning fortsätta följa din resa över kontinenten! Du är en enormt stor inspirationskälla för mig.
Kämpa på!

#2 Erik B - 2010-05-12 10:51:49

Bra läsning! Kör hårt/E

#3 Johan Selander - 2010-05-12 11:42:47

Det är verkligen kul att kunna följa dig så här dag för dag. Spännande och intressant. Full av beundran framförallt för din mentala styrka att klara de motiga dagarna, motvind, regn, kyla och trista motorvägar. En fråga: Det blir mycket pizza och cola, misstänker jag. Är det rätt mat när man skall springa så långt?
Bästa hälsningar
Johan

#4 Pär Wikström - 2010-05-12 12:21:15

Hej Björn! Indianer kan okså vara snälla, jag såg det på "Dansar med vargar".

Du: så ekipaget väger 30 kg! Vad väger själva vagnen? Och vad är det du släpar runt egentligen? Kläder och elektronik? Vätska förmodligen.
Go for it!
/PW

#5 Jan Suneson - 2010-05-12 14:35:07

Om jag skulle försöka mig på en gissning vad vagnen väger som har varit med Björn ute,
Totalt 90,7 Björn 60,7. Återstår alltså 30 kilo.
Packning
Vätska och mat cirka 2 kg
Björn har under vagnen en stor dunk (10 liter) med vätska. Dunken var säkert tom på grund av väderleken. Säkert hade han mist 1 liter sportdryck i fickorna. Etappen var kort så maten inskränkte sig nog till någon chokladbit och ett äpple.
Elektronik kanske 4 kg
2 GPS, liten kamera, dator (liten), telefon eventuellt en liten musikspelare och laddare.
?Tältutrustning? 3kg
Någon form av skärmskydd, sovsäck och liggunderlag. Jag har aldrig sett utrustningen då jag alltid tog lift när det var dags för camping.
Kläder 3kg
Klädtvätt är det första man gör när man kommer till motellet så därför har han bara två uppsättningar underkläder, stumpor, t-skirts och löparbyxor. Varm tröja och vindjacka. Jeans för kvällen. Skor två eller kanske tre par. Träningsoverall ev vindbyxor. Keps luva och vantar.
Hygienartiklar 1 kg
God hygien är A och O men tvål och schampo plockar man engångsflaskor på motellen.
Kärrutrustning 2 kg
Punkteringar är ett gissel. Därför finns reservslangar, ev reservdäck,cykelpump, lagutrustningar med i bagaget. En liten ryggsäck och en stor bagg för bagaget
Personlig utrustning 1 kg
Björn släpar inte med sig några böcker. Det blir lite broschyrer och tidningsurklipp under resans gång. Papper och pennor.
TOTALT 16 kg alltså skulle vagnen väga 14 kg.
Björn ge oss ett riktigt svar!

#6 Björn - 2010-05-12 15:50:01

83 kilo (200 pounds) var svaret.

Johan, jag äter rätt avrierad mat, inte bara snabbmat och fet mat ska visst vara bra. Svårt däremot att få tag på pasta och ris. Tandläkaren skickade med fluortabletter, att hela tiden dricka cola och sportdryck är ju inte bra.

Tyvärr riskerar kommande inlägg bli utan bilder efersom min kamera gått sönder. Väldigt tråkigt, tveksamt om jag hinner skaffa någon ny i Hardin.

#7 Peter - 2010-05-12 16:10:24

Kollade just in kartan och insåg att det är en rejäl utmaning som väntar dig i ödemarkerna mellan Hardin och Belle Fourche.

En nätt liten sträcka på ca 350 km. Skulle du snitta 50 km per dag så tar det 7 dagar att avverka distansen.

Måste vara den tuffaste sträckan på hela löpet med tanke på att det handlar om rena ödemarken med oerhört begränsade faciliter att tala om längs med vägen.
.

#8 Patrik - 2010-05-12 18:04:20

Inspirerande äventyr! Heja!

#9 ola - 2010-05-13 00:02:08

Du är grym!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg