Kommentarer på De sista överlevarna i Boyes


Ranchägaren Jack Mills i Boyes samlar på tobaksburkar, som han bland annat grävt upp ur gamla latrinhögar- jo, man uträttade på landet förr sina behov i bland annat burkar, berättar han.

En del av samlingen i butiken/muséet. På översta hyllan diverse spritkrus.

Inte ett hus på mils avstånd, än mindre en människa. Men där två vägar korsar varandra mitt ute i ödemarken igger ett litet postkont oroch ett av de märkligaste muséer jag skådat. USA är verkligen kontrasternas land.

Jag är inte bara löpare, jag tar alla chanser att att turista . Därför stannar jag naturligtvis till när det plötsligt dyker upp ett hus som ser misstänkt likt en gammal affär. Kanske kan man köpa en glass eller en Coke här?

Boyes var före depressionen ett levande samhälle men är idag stendött. Ett postkontor har man ändå och en postfröken som får ta hand om några brev om dagen. Muséet  låg granne med posten.

Jack berättar att hans far slog sig ner i Boyes 1889. Då bodde en del indianer kvar här, idag finns inga. Jack tog över faderns burksamling och fortsatte själv samlandet som rent tidsfördriv.Han visar mig runt och verkar mäkta stolt över en samling pilspetsar i sten han grävt fram.

Jag märker att jag får väldigt bra kontakt med alla människor jag träffar-. långt bättre än jag hade som reporter. Kanske är det för att jag är så liten, obetydlig och sårbar som får folk att öppna sig och vara extra snälla mot mig?

Även idag var det kortbyxorna på, 47 kilometer till Hammond.  Även detta lilla "samhälle" saknar hus men ett postkontor har man och brevutdelning tre dagar i veckan. Imorgon söndag blir jag körd till Hammond för vidrare löpning till Alzada. Ovisst om jag lyckas ordna inkvartering där och ännu mer ovisstom det finns internet. Så vi hörs troligen inte förrän på måndag då jag nått Super8 och Belle Fourche i South Dakota.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle - 2010-05-16 08:19:20

Visst är det märkligt att det finns postkontor i dessa små hålor. I synnerhet om man jämför utvecklingen här i Sverige där det inte finns några "riktiga" postkontor kvar. Kan det vara av regionalpolitiska skäl?

Lyckades du få tag på någon Coke i Boyes?

#2 Jan Suneson - 2010-05-16 12:11:12

Kalle
Titta på noga på bilden så ser du en röd Cola burk.
Björns små bilder går att förstora upp i ett bildläsningsprogram. Då framkommer ofta intressanta detaljer.

#3 Jan Suneson - 2010-05-16 18:20:09

Min fru blev lite nyfiken på burksamlaren i Boyes
Har forskat lite på Ranchägaren Jack Mills. Han är ingen bonde utan ägnar sig fastighetsaffärer men även loppisar. 1979 gick han ut auktionera skolan i Billings. Hans smeknamn är ?Slug?
http://www.mills-auction.com/id2.htm
http://www.ranchpropertypro.com/agents.html


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg