Kommentarer på Bufflar av alla de slag


Nej, bisonkorven smakade inte alls gott. Det här var ingen bra mat för en långlöpare- tre stycken korvar behövde jag och dyra var dom.

Bisonbufflar är bäst i levande skick, inte som korv. Hoppas nu bara att jag inte som Buffalo Bill bidragit till artens utrotning när jag idag åt grillkorv gjord på kött från detta djur.

Idag var det varmt och klibbigt. Efter tre mils löpning på stekhet motorväg svänger jag trött in på Conocos Tradingpost i Catus Flat, en riktig turistfälla. Här var allt fruktansvärt dyrt och det enda man hade att bjuda på  i matväg var bisonkorv med bröd.

Jag såg också levande bufflar på den här macken i form av människor. I USA har man en väldigt dum ovana att inte stänga av motorn på bilen. Hur kul var det att sitta där på bänken omgiven av avgaser och äta sin "lunch" omgiven av dånade bilar (lite större pickuper låter som stora lastbilar). Men för amerikanen verkar det vara helt naturligt att motorn är det sista man dödar.

Dagens etapp mellan Wall och Kadoka blev 65 kilometer, lite väl långt men det var nödvändigt för att få motell. Hela fem liter vatten och sportdryck gick åt, rekord hittills men det kommer att bli värre framöver när jag snart börjar svänga brant söderut för att nå Nebraska. Morgondagen, söndag, blir ännu längre. Och sen börjar kanske problemen, typ indianreservat. Det enda motellet i White River, där jag tänkte ta in på nu på måndag ,är fullbokat.

Sveda i både skinn och ögon. Svetten sköljer bort solkrämen som rinner in i ögonen och det svider förskräckligt.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Mats-Erik - 2010-05-23 08:08:31

Alltid lika intressant att läsa, kollar alltid bloggen på morgonen och sedan kommentarerna på kvällen. Ska själv snart i väg på ett 2 timmars långpass (fast för dig så är ju det inte långt)

#2 Hasse - 2010-05-23 09:08:25

Aj, aj, verkar bli lite knixigt att få ihop logibiten mellan Murdo och Stapleton. T ex 106km-sträckan mellan Valentine och Thedford.

Din eminente kartläsare och ruttplanerare kommer att få lite att hugga tag i med andra ord. Men å andra sidan har det ju ordnat sig tidigare, så det kommer att lösa sig. Var så säker.

Men hade du inte en bekant i Gothenburg en bit från Stapleton? Kanske kan du få lite hjälp med att reka övernattningar därifrån.
.

#3 David - 2010-05-23 09:56:41

Vaselin! Alltiallokräm mot skavsår (smörj in vid lämpliga punkter såsom lilltår etc) och mot rinnande svett i ögonen (smörj in ögonbryn). Tack för att vi får följa dina löparäventyr.

#4 Putchi - 2010-05-23 14:10:57

Att det är viktigt att dricka när det är varmt blev uppenbart på gårdagens Göteborgsvarv. 63 till sjukhus varav 5 på intensiven. Jag drack så mycket jag kunde men det blev inte dom mängderna du skriver om. Hur lyckas du få i dig närmare en liter i timmen utan att det ligger och skvalpar i magen?

#5 Jan Suneson - 2010-05-23 14:11:44

Snart vaknar Björn i Kadoka. Då är klockan en timme mer i Murdo (dagens mål). Någonstans på dagens etapp passerar han en tidzon. Nu gäller Central Time och vi får rapporterna något tidigare på morgonen.

#6 Dick M - 2010-05-23 21:04:41

A´ propå Björn, Björn. Besökte Yellowstone för två veckor sedan och såg en Grizzly på 30 meters håll - hungrig efter vintern!! Finns det några spännande djur i de trakter du är nu?

#7 jens - 2010-05-23 23:05:30

Vilken fantastisk resa du gör som både får träffa intressanta människor och vara ute och springa!

#8 Björn - 2010-05-24 07:08:41

Mats-Erik: Jodå, två timmar kan vara mycket långt för mig också, särskilt i slutet på dagen.

Hasse: Ja, et blir en besvärlig bit ner till Gothenburg. Upplägget inte klart men inställd på några campingnätter. Kanske kan jag också få lite skjutshjälp från mina bekanta i Gothenburg .

Putchi: Det vet jag inte men något skvalp har jag inte. Inflödet av vätska är kanske tre gånger större än utflödet, det blir med andra ord en del stopp längs vägen, något du knappast kunde göra på Gbg-varvet. Hur gick det förresten?

Jan: Det rök en timma! Hade helt missat det där med Central Time.

Dick: Jag ser mycket hjortdjur på fälten. Nu har det också börjat dyka upp överkörda ormar. Väldigt liv på grodorna i minsta pöl. Grizzly såg jag i fångenskap i Montana. Jag tycker det är ovanligt mycket småfågel längs vägarna och under alla motorvägsbroar är det hundratals hussvalor. Kanske inte så spännade.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg