Kommentarer på Generöst öppethållande


2010-05-24 - Generöst öppethållande

JR själv, John L Rodgers i Belvidere, fixade en hamburgare till en hungrig kontinentlöpare, trots att baren inte skulle öppna förrän om någon timma. Baren stänger han först klockan 2 på natten.

Sugen på en öl eller whisky mitt i natten? Inga problem- även  bonnhålorna har en bar som är öppen fram till klockan 2 på natten. Också en utsvulten löpare kan dra nytta av det generösa öppethållandet.

Salooner, barer, casinon och andra syndens nästen är vanliga här i South Dakota. Öppethållandet är minst sagt generöst; så länge det finns en gäst kvar har man öppet och stänger först framåt 2 på natten. Så  var det även i Montana. Inte undra på att det finns mycket rattfylleri, barerna kan dessutom ligga en bit utanför stan varför bil är nödvändigt.

Mitt alkholintag är i princip 0 men jag har besökt någon bar sent på kvällen då det inte gått att få mat någon annanstans. Och idag slank jag in mitt på dan på JR´s Bar, enda matstället i Belvidre med cirka 50 invånare. Jag var ensam gäst, baren hade inte öppnat men John L Rodgers höll inte på tiderna.

Han berättade att det kan gå vilt till på hans bar. En gång tvingades han slänga ut tre bråkiga ungdomar från det intilliggande indianreservatet.

-Dan efter var min bil sönderslagen. Det var ingen idé att polisanmäla, den lokala polisen har inte tillträde till reservatet som har egen polis och egna lagar.

Som ett fartyg öppnar jag tanken under kärran och släpper ut barlasten på motorvägen och en lång vattenstrimma bildas efter mig. När jag närmar mig målet och inte behöver vattnet är det bara dumt med extra last.

Dagens löpning från Kadoka till Murdo gick väldigt bra, trots  motvind större delen av de 72 kilometrarna. Enda problemet var egentligen att jag som vanligt kom iväg för sent, dessutom förlorade jag en timma på grund av att jag passerade en tidszon och nu har Central Time. Större delen sprang jag på highway som löpte vid sidan av motorvägen och som inte hade någon trafik alls. Det är ganska vanligt att det finns lugna  vägar längs motorvägen. Nackdelen är dock att de är lite mer kuperade och sista 1,5 milen gick jag ut på motorvägen.

På vägen till Murdo mötte jag österrikarna Thomas Tvancich och Dunkl Thomas som sedan 1 maj cyklar från New York till Los Angeles. De hade pepparspray på cyklarna mot ilskna hundar.

Spökstäder är ett begrepp i USA på städer som en gång varit blomstrande, kanske på grund av en gruva, ett järnvägsbygge etc, men som nu är förfallna och mer eller mindre övergivna. Idag såg jag en sådan spökstad och det får bli dagens fråga: Vad heter "staden"?

Här profiterar man på begreppet spökstad för att få kunder till macken. Men vad heter stan?

Morgondagen, måndag är ett stort frågetecken. Enda motellet i White River är fullt, jag får storm (motvind naturligtvis) och regn. Hur ska det gå, jag får sova på saken.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Per - 2010-05-24 12:41:31

Spökstaden
kan de va Okaton?

#2 Barbro Nilsson - 2010-05-24 13:36:14

Jag vet inte vad spökstaden heter, men det är varje dag lika roligt och inspirerande att följa dig på ditt äventyr genom USA. Du inspirerar många genom att visa att det mesta är möjligt.

Hälsningar
Barbro

#3 Leif A - 2010-05-24 14:17:21

Ge dig nu och åk hem!
Du borde ha varit i mål för länge sedan. Du är lite lat som tar så god tid på dig för att springa de där ynka milen! Sätt lite fart nu. 20 mil om dagen ska en frisk människa orka med...

#4 Kalle B. - 2010-05-24 14:26:44

Kolla på måndag om motellet i White River skulle råkat råkat få någon avbokning. Alltid värt att pröva.

#5 Jan Suneson - 2010-05-24 17:01:03

Kalle
Björn står i ständig kontakt med Thoroghbreed (någon hästras) motel i White River. Men idag hoppas jag att det blir skjuts till WR och springa tillbaka till Murdo. Det kommer att blåsa styv kuling från söder.
Leif
Du menar väll 20 miles som motsvarar 2-3 golfrundor.

Jobba på med spökstäderna. Både jag och Björn älskar dom här städerna som vi saknar i vårt välordnade samhälle.
Blev själv lite förvånade att levnadsstandarden var ovanligt hög i den här staden. Bara 3% levde under existensminimum normalt i det här området brukar siffran vara över 30%. Invånarna i Goast Towns är mycket kluvna till termen. En del känner sig utpekade andra kan dra fördelar av det.
http://www.ghosttowns.com/

#6 Björn - 2010-05-25 06:37:44

Per: Rätt svarat
Kalle B: Gjorde det. En avbokning. Hurra! Att motellet är fullt beror på att en massa jägare av präriehundar ligger förlagda här. Träffade en som varit här och skjutit i 25 år. Dessa små präriehundar är stora skadegörare på gräset och ranchägarna upplåter markerna för nöjesjakt. Djuren tas inte till vara.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg