Kommentarer på Ormbett och tornado skrämde mig


Den stora ormen, cirka 2 meter lång, har lagt sig i huggställning för att attackera mig ännu en gång. Jag råkade köra över svansspetsen med framhjulet och den högg till direkt.

Det här var en riktigt otäck dag. Först blev jag attackerad av en stor orm på vägen. Sedan hamnade jag i en hagelstorm och i  värsta åskväder. Livsfara med andra ord.

Det här var dagen man inte skulle vara ute på vägarna. Att det skulle bli blåsigt och troligen också regn var jag medveten om. Men inte att  tornados skulle härja i området, än mindre att jag skulle råka ut för ormbett.

Lugn, lugn, jag är inte skadad. Men det kunde gått riktigt illa för mig idag i stormbyarna ute på highway 83. Plötsligt ligger en stor orm framför mig. Död tänker jag och svänger inte undan kärran utan framhjulet snuddar svansspetsen. Då rullar ormen ihop sig och som det ser ut hugger till i framhjulets däck. Jag kastar vagnen åt sidan, hoppar över ormen som ligger kvar och verkar vilja göra en ny attack. Sedan slingrar den ner i gräset och försvinner.

En halvtimma senare upptäcker jag att jag har punktering på framhjulet. Ormen måste alltså ha bitit hål på däcket men jag ser inga huggmärken. Detta framhjul har rullat  cirka 1 000 mil utan att jag haft en enda punktering.

Betydligt värre var den hagelstorm jag lite senare råkade ut för. Det blåste så kraftigt att det var närmast omöjligt att stå upp. Sedan piskade regnet mot mina bara ben och när det började hagla trodde jag min sista stund var kommen. Jag var fullständigt hjälplös men sen kom räddningen.

Terry Schenk från Florida och Gregory W Guise från Virginia var ute och privatspanade efter tornados. Jag fick skydd i deras bil medan stormen drog vidare.

Hade inte de två tornadospanarna Terry Schennk och Gregory W Guise stannat till och släppt in mig i sin bil vet jag inte hur det hade slutat. Terry hade i knäet en dator som visade väderläget sekund för sekund.

-Det är tornados på gång. Titta på den där röda pricken, det en torndo inte långt härifrån, sa Terry medan Gregory videofilmade och tog stillbilder på den huttrande kontinentlöparen.

Efter tio minuter hade ovädret dragit iväg och jag kunde börja springa igen. Terry kunde på dataskärmen se at det skulle vara klart väder fram till jag nått motellet i White River (jo, jag fick ett rum där till sist efter en avbokning).

Väl ine på motellet konstaterar jag att en liten ståltråd måste ha orsakat punkteringen, inte ormen. På tv utfärdar Weather Channel den ena tornado- och åskvädervarningen efter den andra, flera i mitt område. I morgon tisdag utlovas dock sol.

Dagens fråga blir naturligtvis: vad var det för orm jag stötte på? En ledtråd: ormen är inte giftig.

Svaret på gårdagens fråga om namnet på spökstaden var Okaton.

Okaton var namnet på spökstadenspökstaden.

Dagens etapp blev bara 41 km och i morgon tisdag ännu lite kortare till Mission.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ulf - 2010-05-25 08:35:08

Gissar på en Bull snake.

#2 Tomas A - 2010-05-25 09:09:49

Att du hade mod/sinnesnärvaro att fotografera ormen! Jag vet att du är en tuffing men jag tycker att du ska se upp med tornados.

#3 Calle Robertsson - 2010-05-25 09:24:53

Det var ett pulshöjande inlägg idag. Tack!
/Calle

#4 Jan Suneson - 2010-05-25 10:52:33

Håller helt med Calle
Det är otroligt vad du får vara med om mycket mellan den monotona löpningen. Jag har många gånger undrat varför inte TV hänger på. En kvart i Go?kväll varje dag skulle vara toppen. Idrott, äventyr och kultur kan det bli bättre?
Ps
Björn kommer du ihåg ormen på motellrummet i El Reno. Den var värre.

#5 Putchi - 2010-05-25 14:00:15

Det blir till att springa i gummistövlar i fortsättningen, eller ..? Får väl hoppas att det var en kopparorm, men det såg inte riktigt ut så. Hoppas det var sista ormen på resan!

#6 Larry - 2010-05-25 15:10:37

Usch, själv har jag sån ormfobi att jag knappt kan se på bilden utan att darra. Ser ju ut som en giftig en, typ skallerorm men då hade den väl varnat.

#7 Per - 2010-05-25 15:29:09

håller med Ulf ,det ser ut som en Bull snake!

#8 Kalle B. - 2010-05-26 07:17:26

Skulle nog inte vara så dumt att ha en sådan där väderprogramvara som tornadospanarna hade.
Kanske kommer till GPS:en snart.

#9 LInda Feldman - 2010-05-26 08:01:00

The next time you come to a town hat has a store like Walgreens och Rite Aid or CVS, ask the clerk for sun cream called Faces. It is good for overall
The next time you come to a town that has a store like Walgreens or Rite Aid or CVS, ask the clerk for sun cream called FACES. It is good for overall coverage but it is made especially for the face so that your eys do not burn. And watch out for snakes and scorpions. If you sleep out, shakes your shoes in the morning.
Keep on running!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg