Kommentarer på Halvvägs men med poblem


De cirka två kilometer långa koltågen gav ibland visst skydd i den kraftiga motvinden.

Med 264 mil har jag nu sprungit halva distansen. Glädjande men trippen går inte bara i dur- jag har problem.

Va, problem, du som varit så positiv hela tiden? Lugn, mitt största problem är vädret och det är kanske av övergående slag. Men aldrig har jag haft så stora problem med vädret; det har snöat, regnat, varit isande kallt och jag har råkat ut för hagelskurar och varit i utkanten av en tornado. Just nu är det den hårda motvinden som plågar mig. Det känns som jag haft vinden emot mig veckovis och den tröttar inte bara ut mig, det är också som om den torkar ut mig. Löpningen blir inte rolig och dagarna väldigt långa.

Idag tillstötte ett nytt problem. Jag blev av med min cykelpump några kilomterar bort från motellet här i Halsey. Efter ormattacken och lagning av slangen har läckaget ändå fortsatt. Idag hade jag pumpen framme många gånger och jag råkade glömma kvar den på vägrenen. Jag var för trött för att springa tillbaka och det började bli mörkt. Därför försökte jag stoppa några bilar men ingen stannade.

Räddningspatrullen rycker ut? Inte alls, från sheriffen fick jag ingen som helst hjälp, snarare blev jag trakasserad.

Plötsligt kommer sheriffen i sin stora bil med blåljuset påslaget. Räddningen, tänkte jag. Jag berättade om att jag måste ha glömt pumpen 1-3 kilometer härifrån och frågade om han inte kunde köra tillbaka och plocka upp den. Det skulle bara ta några minuter.

-Jag har inte tid med sådant. Visa mig din legitimation, sa han barskt.

Ingen hjälp alltså från den som har till uppgift att hjälpa. Och särskilt bråttom hade han inte. Efteråt hörde jag från flera att sheriffen här är illa omtyckt.

Nu står jag alltså utan pump och en vagn med punka i ett samhälle med 80 invånare. Kanske löser det sig imorgon bitti. Hotellägaren var mera av det hjälpsamma slaget; först ringde hon till den lilla restaurangen och bad dem ha köket igång lite längre än vanligt eftersom en hungrig kontinentlöpare var på ingång. Dessutom ska hennes make och jag köra ut och leta efter pumpen.

Denna söta lilla sköldpadda på vägrenen skrämde mig inte.

Svaret på gårdagens fråga är att jag ligger några dagar före jämfört med den ursprungliga planeringen. Per och Torsten tippade rätt.

 

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle B. - 2010-05-28 08:04:46

Kämpa på Björn det kommer att bli bättre.

Från och med Gothenburg så kommer tillgången på motell längs med rutten att bli radikalt mycket bättre. Vilket kommer att underlätta högst avsevärt.

Och det kunde ju ha varit värre. Tänk om din bror Jan inte hade lyckats snoka upp det där motellet i Halsey. Då hade det som lök på laxen, blivit en påtvingad övernattning ute i sandlandskapet.


#2 Peter M - 2010-05-28 11:22:47

Hur är människorna, totalt sett, på den här streckan, jämfört mednär du sprang mer norrut förra gången? Då mötte du mycket spontan vänlighet och hjälpsamhet och många ställde upp med vatten och annat? Alla behöver ju inte vara som sheriffen, men är det någon geomgående skillnad på mottagandet den här sträckningen?

Keep up the good work!

#3 Jan Suneson - 2010-05-28 17:08:06

Är det inte otroligt att det kan blåsa så mycket. Först på söndag skall vinden slå om och också avta. Så även idag får Björn söka lä bakom koltågen. Det går ett 80 tal varje dygn och det vara svårt att sova på nätterna. Jag önskar Björn alla lycka på en av de tuffaste etapperna. Kolla tåget när du kommer till Arnold i natt.
http://youtube.com/watch?v=7Db-2EVd9sI&feature=related

#4 Johan Myrsten - 2010-05-28 17:34:10

Hoppas allt löser sig!
/Johan M

#5 Sofia - 2010-05-28 18:47:38

Kämpa på Björn! Hoppas att det lättar snart och att du får lite välförtjänt medvind!!!

Det är lika roligt som alltid att läsa dina inlägg. Ska bli intressant att se hur det utvecklar sig när du närmar dig östkusten.

Hälsningar Sofia

#6 Jonas W - 2010-05-28 20:46:05

Det ordnar sig! Det måste vara motigt för att kännas bättre sen. Vad skulle det vara att berätta annars om? Jo jag sprang genom USA, hur var det? Lätt som en plätt och ingen match. Nej så får det inte vara, det ska ju vara en utmaning! Kör på!!

#7 Björn - 2010-05-29 06:29:21

Kalle B: Ja motellet i Halsey var en femetta. Helt rätt, det mesta blir säkert lättare andra halvan, däremot inte trafiken, jag har hittills haft väldigt bra vägar och lite trafik.

Johan: Jo, som vanligt löste det sig. Pumpen hittad!

Peter: Ingen skillnad i bemötandet, folk är lika hjälpsamma nu som tidigare. Skillnaden är väl att jag själv nu är mera intresserad av att lyssna och prata med folk. Min engelska har blivit bättre och många verkar tro att jag är en svensk som bor permanent i USA. Idag stannade t ex en bilförare till mitt ute i ödemarken och kvinnan erbjöd mig en brakmiddag på restaurangen när jag väl kom fram. Skulle vi göra så i Sverige? Nej, jag tror inte det.

Jan: Motellet i Halsey skakade när koltågen passerade. Alla har exakt 133 vagnar och tågen tutade självklart när de passerade motellet, fast jag vaknade inte.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg